Regija
1878. GODINE PRVI VLAK ODVEZAO DIONICU VINKOVCI - SLAVONSKI BROD

Dan Mjesnog odbora Kolodvor
Objavljeno 25. studenog, 2015.

VINKOVCI - Mjesni odbor Kolodvor obilježio je svoj dan u ponedjeljak, 23. studenoga, na dan kada je 1878. godine prvi vlak odvezao dionicu Vinkovci - Slavonski Brod. Na svečanoj sjednici Vijeća MO-a nazočnima su se obratili predsjednik Vijeća, dr. Božidar Golubović, i gradonačelnik, dr. Mladen Karlić, a u goste su im došli i predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar i zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić.

Riječ je o mjesnom odboru na kojem se nalaze dva kolodvora, željeznički i autobusni, tu je i Mađarska škola, kao jedna od vrlo značajnih željezničkih institucija, a na prostoru ovog MO-a većinom su živjeli ili još uvijek žive željezničari, rekao je Golubović.

- Mjesni odbor Kolodvor danas je vrlo dobro opremljen svim potrebnim sadržajima za život građana, cjelokupnom infrastrukturom. U sljedećem razdoblju nadam se da ćemo podići osnovni životni standard građana na još veću razinu, i to uređenjem zelenih površina, otvaranjem nekih novih sadržaja, npr. teretane na otvorenom, a želja nam je i da uredimo mjesto na koje će stanovnici našeg MO-a moći izvoditi svoje kućne ljubimce. Potrebno je riješiti i rasvjetu, urediti nogostupe te rekonstruirati Ulicu Marije Jurić Zagorke - istaknuo je Golubović.(M.K.)

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike