Regija
NOVA KNJIGA

Slikovnica Nebeska priča
Objavljeno 23. studenog, 2015.

SLATINA – Slikovnica “Nebeska priča”, koju je napisala Melita Blazonija, a ilustrirala Sunčica Lovrić, na originalan je i neobičan način predstavljena u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Slatina. Riječ je o hvale vrijednom pothvatu slatinskog Društva Naša djeca, koje posljednjih godina često iznenadi svoje sugrađane novim akcijama, proširujući tako opseg svojih djelatnosti.

Autorica slikovnice Melita Blazonija agilna je Bjelovarčanka, odgojiteljica i glumica koja na ovaj način spaja svoju ljubav prema djeci i ljubav prema knjizi. “Nebesku priču” ilustrirala je Sunčica Lovrić, slatinska gimnazijalka koja već ima tri prestižne likovne nagrade (iz Virovitice, Rogoznice i Slavonskog Broda). U predstavljanju knjige učenicima, njihovim roditeljima, odgojiteljima i učiteljima, aktivno su sudjelovali slatinski prvašići i polaznici Dječjeg kutka, koje je profesionalno, dječjoj dobi primjereno i vrlo zanimljivo kroz sadržaj slikovnice vodio profesor Denis Ostrošić.

Priča govori o dva anđela, Tinu, koji je uzgajao tulipane, i Danu, koji je cijele dane slikao bijelom i plavom bojom. Kad je velika crna planina zakrilila sunce, tulipani su počeli venuti. Dan se dosjetio i uz pomoć drugih anđela obojio planinu bijelom bojom i tulipani su opet uspravili svoje glavice, što je usrećilo Tina. U skladu s tematikom priče, svi su na kraju dobili slatke anđelčiće, a djeci i svojim suradnicima zahvalile su autorice osobno.

Nakladnik slikovnice “Nebeska priča” je Društvo Naša djeca Slatina, uredile su je Snježana Pačarić i Snježana Dupan Lovrić, grafičko oblikovanje potpisuje Davor Turček, a u 500 primjeraka slikovnicu je tiskala virovitička tvrtka Grafiti Becker. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike