Regija
JESENSKA ŠKOLA TEHNIČKIH ZNANOSTI U NAŠICAMA

Modelarima i tehničarima omogućiti pravi praktikum
Objavljeno 26. listopada, 2015.

NAŠICE – U OŠ Dore Pejačević provedena je Jesenska škola tehničkih aktivnosti. Organizirali su je Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture grada Našica i Osnovna škola Dore Pejačević. Na prigodnoj svečanosti Jesensku školu tehničkih aktivnosti otvorio je gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, koji je zahvalio domaćinu te organizatorima što su izabrali upravo našičku školu kako bi svojim znanjem i iskustvom oplemenili mlade umove. Žagar je istaknuo kako tehnička kultura u Našicama ove godine proslavlja značajne obljetnice, i to 80 godina od početka letenja u gradu, 60 godina bavljenja fotografijom te 40 godina od početka djelovanja Zajednice tehničke kulture.

Ravnateljica OŠ Dore Pejačević, Jasminka Falamić, rekla je kako će u školskom prostoru sljedeće godine pokušati ispuniti već prije dano obećanje da će učenicima modelarima i tehničarima omogućiti pravi praktikum iz tehničke kulture za sve slobodne aktivnosti i nastavu. Falamić je svim sudionicima zahvalila na dolasku i poželjela uspjeh te najavila mogućnost i prve zimske škole tehničke kulture. Dopredsjednik Zajednice tehničke kulture grada Našica Franjo Kapetanović, uručio je ravnateljici Falamić multifunkcionalni Unimat basic 1, stroj za mlade tehničare.

U Jesenskoj školi tehničkih aktivnosti sudjelovali su učenici od petog do osmog razreda, za koje su organizirane radionice raznolikog sadržaja koje su vodili vrsni instruktori. Učenici su tako imali priliku u radionici modelarstva okušati se u vještini rezanja, brušenja, bušenja i lijepljenja šperploče te bojenju izrađenih drvenih predmeta. Provedene su i radionice orijentacije i komunikacije te automatike, u kojoj su učenici sastavljali i programirali komplete. U fotoradionici stekli su znanja o korištenju fotoaparata.

Ciljevi su škole, kako su naglasili organizatori, promocija, animacija i razvoj tehničke kulture među mladim tehničarima te jačanje operativnih kapaciteta ZTK-a grada Našica. Također, razvoj motoričkih i misaonih sposobnosti na ovim radionicama potiče interes za trajnim bavljenjem tehnikom kroz razne hobije, ali i izbor budućeg zanimanja. S. Fridl

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike