Osijek
EKONOMSKA I UPRAVNA ŠKOLA AKTIVNA UDVA ZNAČAJNA EUROPSKA PROJEKTA

Europska srednja škola budućnosti koja promiče inkluzivno obrazovanje
Objavljeno 23. listopada, 2015.

Dva velika projekta koje financira Europska unija, a u kojima su profesori i drugi zaposlenici škole vrlo aktivni, predstavljeni su jučer u Ekonomskoj i upravnoj školi.

Ravnateljica Lidija Žaper i psihologinja Petra Avi predstavile su projekt pod nazivom Europska škola budućnosti, koji se provodi u sklopu programa Erasmus+: Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Svoja iskustva, kao sudionice mobilnosti, na stručnom usavršavanju na Malti i u Portugalu, u sklopu toga projekta, predstavile su profesorice Draženka Galošević i Sanda Duk.

- Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju drugi je projekt koji financiraju Europska unija i Vijeće Europe, a u našoj školi provodi se pod nazivom Ujedinjeni u različitosti - rekla je ravnateljica Žaper.

Pedagoginja Maja Akšamović Andrić pojasnila je da u tom projektu o inkluziji sudjeluje sedam zemalja iz okruženja, ukupno 49 škola, a čak je 20 predstavnika osječke Ekonomske i upravne škole sudjelovalo u edukaciji i osposobljavanju, kako bi još bolje radili s učenicima s posebnim potrebama. Na kraju predstavljanja učenici škole, djeca s posebnim potrebama: Filip Čizmadija, Leona Barać, Helena Gardaš, Sofija Andrašev, Fran Patrović i Nikola Damjanović, koji sudjeluju u ovom projektu, dobili su na dar tablete. (V.L.)

U tom projektu o inkluziji sudjeluje sedam zemalja iz okruženja te ukupno 49 škola

Možda ste propustili...

OBILJEŽILI DAN SV. FLORIJANA - SVJETSKI DAN VATROGASACA

Osječka vatrogasna postrojba sada je u fazi pomlađivanja

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

Najčitanije iz rubrike