Osijek
ŽALBENI ROK U TIJEKU

Na listi čekanja za gradski stan 278 kandidata
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Dosadašnja lista prestat će vrijediti 11. prosinca

Od 11. prosinca, kada će početi vrijediti nova lista kandidata za davanje gradskih stanova u najam, ukupno 278 prijavljenih moći će se nadati da će u sljedeće dvije godine, koliko će lista vrijediti, dobiti na korištenje gradski stan.

Nakon što je 22. svibnja ove godine objavljen natječaj za utvrđivanje liste za davanje gradskih stanova u najam, gradonačelnik Ivan Vrkić 28. rujna donio je odluku o usvajanju prijedloga liste kandidata, nakon čega počinje teći 15 dana za prigovore.

- Rok za prigovore je 15 dana, a trenutačno važeća lista, iz 2013. godine, prestat će vrijediti 11. prosinca. Podnositelji zahtjeva za novu listu, uz zahtjev su bili dužni priložiti potrebne isprave i dokaze na temelju čega se utvrđuje ispunjavanje uvjeta za uvrštavanje na listu kandidata, a mogli su priložiti i potrebne isprave i dokaze na temelju kojih se utvrđuje red prvenstva. Podnositelje nepotpunih zahtjeva obavještavali smo da dostave svu potrebnu dokumentaciju. Prema raspisanom natječaju podneseno je ukupno 325 zahtjeva za uvrštavanje na listu kandidata - objasnio je Krešimir Jakić, stručni nositelj izrade materijala i voditelj Odsjeka za stambeno gospodarstvo Grada Osijeka.

Od ukupno 325 zahtjeva utvrđeno je osam nepravodobnih te 13 zahtjeva koji ne sadržavaju ispravu i dokaze o ispunjavanju uvjeta. Također, 21 zahtjev nije ispunjavao uvjete iz natječaja, a pet je zahtjeva riješeno prema listi iz 2013. godine, još uvijek važećoj.

- Ako ne bude bilo prigovora na prijedlog liste kandidata, ona postaje konačna, no ako ih bude, o njima će odlučiti gradonačelnik, u roku od 30 dana od isteka roka za prigovore - objasnio je Jakić.

Marija MIHELIĆ
Najtraženije garsonijere

Prema prijedlogu liste, najveće je zanimanje za garsonijere do 26 četvornih metara (76 kandidata), a jednak je broj kandidata, njih 67, na listi za dodjelu garsonijera od 26 četvornih metara i više te jednosobnog stana. Ukupno 39 kandidata zatražilo je dvosoban, a njih 29 trosoban stan.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike