Crna kronika
NASTAVLJENO SUĐENJE U AFERI “GROBARI” NA OPĆINSKOM SUDU U OSIJEKU

Svjedokinja: Narukvica je toliko smrdjela da tri dana nismo mogli izračiti poslovnicu
Objavljeno 17. rujna, 2015.

OSIJEK - U nastavku suđenja tzv. afere Grobari svjedočila je Ivana Sabadoš, koja je radila u stanici za otkup zlata “Argentum” u Županijskoj ulici u Osijeku. Na upit tužiteljice poznaje li koga od optuženih u sudnici kazala je da ne prepoznaje nikoga, no sjećala se imena Sanela Drakčića i Vladimira Šaulića. Kazala je da Šaulić nije često dolazio prodavati zlatninu, no Drakčić jest.

- Donosili su 18-karatno zlato, unikate, odnosno ručni rad. Prodavali su i zlatne zubne navlake, a dolazili su i u radnoj odori Ukopa - kazala je svjedokinja optužbe. Dodala je da je bila svjesna podrijetla zlatnine pogotovo s obzirom na odore koje su prodavači zlatnine imali na sebi.

- Što se tiče mirisa nakita, jedna je narukvica toliko smrdjela na neku kiselinu da tri dana nismo mogli izračiti poslovnicu. Donio ju je Sanel Drakčić, a kada je čuo naše komentare da jako smrdi, kazao je: 'S obzirom na to odakle dolazi, nije ni čudo da se tako osjeti' - kazala je svjedokinja.

Ispitana je izvanraspravno jer se na suđenju nije pojavio sedmooptuženi Dejan Vujić, za kojeg je šestookrivljeni Zoran Martić naveo da je otišao u Norvešku u potrazi za poslom. Da bi dokazao to što govori sucu Mirku Ljubičiću pokazao je poruku s Facebooka u kojoj mu Vujić navodi da nije siguran da će stići na avion i na vrijeme na suđenje. Sudac je naložio da policija na terenu provjeri je li Vujić na hrvatskoj adresi i ako je, da ga privede na raspravu danas. No, kako nije pronađen, rasprava se odgađa do studenoga. Sudac je istaknuo svima optuženima da, ako nekamo odu ili promijene adresu, to jave sudu ili će i oni biti prisilno dovedeni o svom trošku ili će za njima biti raspisana tjeralica, što očekuje Vujića. S.Lacić

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

NA OSJEČKOM PODRUČJU U VOZILU PRONAĐENA MRTVA OSOBA

Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike