Regija
IZVANREDNO USKLAĐIVANJE VOZNIH REDOVA

Ravnatelji srednjih škola traže da
autobusi kreću nakon završetka nastave
Objavljeno 2. rujna, 2015.

ŽUPANJA– Obavljaju se posljednje pripreme za početak nove školske godine i vrlo je važno učenicima putnicima, koji se školuju izvan mjesta stanovanja, osigurati prijevoz i uskladiti vozni red kako bi im se omogućilo redovno pohađanje nastave i spriječili izostanci. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Podolar, uputio je Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Vukovar, zahtjev za izvanredno usklađivanje voznih redova u županijskom linijskom prijevozu putnika. Naime, ravnatelji srednjih škola od Županije su zatražili da se polazak autobusa iz Vinkovaca, na svim linijama, pomakne s dosadašnjih 18.20 sati na 19.15 sati. Upozoravaju na to da nastava završava u 19.05 sati i učenicima je nemoguće koristiti postojeći prijevoz pa moraju izostajati sa zadnjeg sata, što nije dobro.

Predstavnik ravnatelja srednjih škola Stipo Tomić o toj je problematici nedavno razgovarao i s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i sport VSŽ Jadrankom Karlić-Mustapić i predstavnicima prijevozničkih poduzeća Čazmatrans Vukovar, Čazmatrans Nova Županja, HŽ Putnički prijevoz i Polet Vinkovci. Na radnom sastanku je utvrđeno kako izmijenjeni vozni redovi ne ulaze u zaštitna vremena drugih prijevoznika, što je vrlo bitno, te je zaključeno kako se nove linije moraju uvesti da bi se pokrile potrebe učenika u prijevozu od kuće do škole i nazad. Stoga je zatraženo pokretanje hitnog postupka izvanrednog usklađivanja voznih redova.

U povodu toga sutra (četvrtak, 3. rujna), u prostorijama HGK u Vukovaru u 10 sati biti održan sastanak Radnog odbora u županijskom linijskom prijevozu putnika kojemu mogu nazočiti svi zainteresirani prijevoznici s područja Vukovarske-srijemske županije, registrirani za linijski prijevoz putnika, kao i zainteresirani prijevoznici s područja drugih županija. Zbog hitnosti postupka organizatori pozivaju prijevoznike da svoje prijedloge voznih redova donesu na sastanak, kako bi iste uvrstili u postupak usklađivanja i time skratili rok dostave te đacima omogućili prijevoz.M.Lešić Omerović

O KOJIM JE LINIJAMA RIJEČ

Izvanredno usklađivanje i izmijenjeni vozni redovi odnosi se na linije: Vinkovci – Lipovac (polazak u 18.30), Vinkovci – Mikanovci (polazak u 11.20; 19.05), Vinkovci – Ivankovo – Šiškovci (polazak u 19.05), Korođ – Vinkovci (polazak u 19.10), Vinkovci – Cerić – Bogdanovci (polazak u 18.30), Vinkovci – Babina Greda (polazak u 18.20), Vinkovci – Županja (polazak u 18.20), St. Jankovci – Vinkovci – St. Jankovci (polazak u 18.50), Cerić – Vinkovci – Cerić (polazak u 19.40). A uvode se i novi vozni redovi na relacijama: Vinkovci – Antin, Vinkovci – Tordinci i Vinkovci – Korođ.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike