Osijek
PREUSMJERAVANJE PROMETA NA DIJELU JUŽNE OBILAZNICE

Između Čepinske i Vinkovačke
sada se vozi južnim trakom
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.
Promet se i dalje odvija jednim kolničkim trakom (južnim) dvosmjerno, prema postavljenoj signalizaciji

Prijepodnevna je kiša jučer tek zakratko omela najavljenu operaciju postavljanja prometnih znakova na dijelu južne obilaznice. Naime, na dionici od čvorišta u Mandićevoj ulici do čvorišta Vinkovačka neko će se vrijeme prometovati novim - južnim trakom.

Zbog toga je jučer bilo potrebno premjestiti znakove za preusmjeravanje prometa i postaviti ih na nove pozicije.

Dakle, iz smjera zapada (Višnjevac, Portanova, Čepin) sada se ne mora više skretati na stari - sjeverni kolnik, nego valja nastaviti prometovati ravno - duž južnog kolnika sve do kružnog toka na Vinkovačkoj a dalje - normalno.

Novost za one koji dolaze s istoka (čvorište Trpimirova, Tenja, Vukovar) jest da u smjeru zapada ulaze na novi ulaz. I to bi bilo sve. Promet se i dalje odvija jednim kolničkim trakom (južnim) dvosmjerno, prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Za našeg jučerašnjeg obilaska gradilišta ondje su bili angažirani i djelatnici prometne policije, koji su za svaki slučaj kontrolirali vozače kako ne bi bilo pogrešnih tumačenja.

Djelatnici Osijek-Koteksa premještali su velike prometne znakove sa sjevernog uz južni kolnički trak. Također, jučer su se popunjavale i praznine na velikom bukobranu, postavljale su se 15 milimetara debele ploče od pleksiglasa okrenute prema Dravskoj ulici.

Razlog ove promjene prometa je što će se sada na sjevernom traku pristupiti postavljanju istovjetnih bukobrana (okrenutih prema Bosutskom naselju).

U svakom slučaju, ovo je “testiranje” novosagrađenog dijela južne obilaznice - odnosno nadvožnjaka Filipovica, Bosutsko i Vinkovačka. Južna obilaznica - buduća brza cesta - sada je na svih svojih 12 kilometara dobila cjelovitu konturu.

Dario KUŠTRO
MANJI ZASTOJI JUČER

Radno je jučer bilo i na dijelu petlje u Trpimirovoj, na južnoj strani iz smjera Vinkovaca. Ondje se finiširalo uređenje pristupnih trakova, što je zbog krupne mehanizacije djelomice izazvalo manje prometne zastoje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike