Osijek
SASTANAK PREDSTAVNIKA GRADA OSIJEKA I INE

Ujesen uklanjanje benzinske postaje iz Lošinjske, slijedi uređenje onih na Gajevu trgu i u Trpimirovoj - zapad
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.

Dobro pitanje u dobro vrijeme, zaključio je dogradonačelnik Denis Ambruš na naš upit u vezi s najavljenim uklanjanjem benzinske postaje u Lošinjskoj ulici, nakon što je uspješno demontirana i uklonjena ona iz Petefijeve.

Naime, predstavnici Grada i Ine upravo su jučer razgovarali ne samo o spomenute dvije nego i o stanju ostalih benzinskih postaja u gradu, posebice onoj u Trpimirovoj - zapad te na Gajevu trgu. Podsjetimo, još je prošle godine Grad upozorio Inu kao vlasnika na neprimjereno stanje benzinske u Petefijevoj i Lošinjskoj, nakon čega je ona u Retfali uklonjena. Na zadovoljstvo stanovnika Juga 2, prema Ambruševim riječima, uskoro će biti uklonjena i benzinska postaja iz Lošinjske ulice.

- Po istom postupku kao što je to učinjeno s benzinskom postajom u Petefijevoj, bit će uklonjena i ona u Lošinjskoj ulici. Inače, zahvalili smo im što su demontirali postaju u Petefijevoj, a ujesen očekujemo isti model i s tom drugom. Budući da je čestica u Ininu vlasništvu, oni će odlučiti kako će dalje gospodariti, a za mjesec dana dogovoren je sljedeći sastanak - objasnio je Ambruš, dodavši da će ondje biti riječi o uređenju sljedećih dviju benzinskih postaja, one na Gajevu trgu te na zapadnoj strani Trpimirove ulice.

Ambruš ističe da u Ini žele na Gajevu trgu urediti tzv. zelenu ekobenzinsku postaju, a na Trpimirovoj razmišljaju o uređenju u smislu vizualnog identiteta. Grad to pozdravlja, s obzirom na to da je u neposrednoj blizini Eurodom.

- Potrebno je unaprijediti ukupno stanje u tom prostoru, no o detaljima ćemo tek govoriti - dodao je Ambruš.

Dodajmo tomu da je pri svibanjskom uklanjanju benzinske postaje u Retfali Dalibor Delunga, direktor Ine - Regije Osijek, rekao kako ne postoji nikakva opasnost za stanovnike, s obzirom na to da su tankovi odavno prazni, a pri demontaži su i izvađeni. Očekuje se da će se istovjetan scenarij ponoviti i na Jugu 2 već ove jeseni. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike