Osijek
NA LJETOVANJU S UDRUGOM UMIROVLJENIKA GRADA OSIJEKA

Nas pedeset umirovljenika na povoljnom smo ljetovanju bili u samoj špici sezone
Objavljeno 21. kolovoza, 2015.
Deset je polupansiona s boravišnom pristojbom i prijevozom stajalo 2300 kuna

Vezani članci

SKUPINA MLADIH IZ CATERINGA “LEGA OS” PRIDOBILA PRIPADNIKE TREĆE GENERACIJE

Za dvadeset kuna svaki dan stiže kompletan ručak

Nije problem pronaći povoljno ljetovanje u predsezoni ili postsezoni, ali pronaći ga i relizirati početkom kolovoza, e... to je ono na što smo mi u Udruzi umirovljenika grada Osijeka posebno ponosni, priča nam Željko Gašparović, predsjednik ove udruge.

Za svoje članove Udruga je ove godine organizirala ljetovanje u Medenoj kod Trogira, u trajanju od 10 dana, i to u prvoj polovini kolovoza. Ovo ljetovanje, koje je uključivalo deset polupansiona, prijevoz te boravišnu pristojbu u hotelskom ponosu socijalizma s početka 70-ih godina prošlog stoljeća, osječke je umirovljenike stajalo samo 2300 kuna.

Kako ljetuju osječki umirovljenici odlučili smo provjeriti i sami, pa smo se ukrcali na klimatizirani autobus koji je kretao iz Osijeka. U udruzi nam kažu kako je bez mjesta u autobusu ostalo desetak umirovljenika jer je ljetovanje rasprodano pa su mnogi tražili mjesto više. Kako bi uštedjeli na cestarini, umirovljenici put Splita, odnosno Trogira, putuju preko Bosne i Hercegovine, a kako je riječ o starijoj populaciji, ova je vožnja vrlo komotna i stanke se rade gotovo svakih sat vremena pa vožnja traje opuštenih 12 sati.

Dolaze i Korejci

Udruga umirovljenika grada Osijeka već nekoliko godina organizira ljetovanje u Medenoj u Trogiru, u hotelu koji je s nekadašnje četiri zvjezdice danas pao na samo dvije, ali u slučaju da to ne znate, zacijelo biste mu dali tri zvjezdice. Šefica prodaje Danijela Štivić priča nam kako je hotel sagrađen 1971. I to kao jedna od najvećih na Jadranu. Tako još i danas ovo osmerokatno zdanje koje dominira pri ulazu u trogirski zaljev ima 635 soba, a makismalni kapacitet za smještaj je 1300 osoba. Ponose se i kongresnom dvoranom od 400 mjesta i restorananom s 900 sjedećih mjesta.

– Hotel radi cijele godine, najveći broj gostiju dolazi nam iz Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a od ove godine otvorilo nam se i tržište gostiju iz Koreje, priča Danijela Štivić. Inače, Hotel Medena d.d. trenutačno je u predstečajnoj nagodbi, a navodno bih ga do Nove godine trebao kupiti novi vlasnik. U kuloarima doznajemo kako se priča da je riječ o tvornici Končar.

Idealan smještaj za umirovljenike

No, osječki umirovljenici nemaju primjedbe na hotel unatoč njegovim problemima jer su imali mogućnost smještaja u sobama s klimatizacijskim uređajima, a doručak i večera služe se putem švedskog stola na kojem se nudi uistinu velik izbor jela, od ribe i mesa do sladoleda i voća.

– Medena je idealna za umrovljenike jer je smještena u gustoj borovoj šumi, koja se prostire na 60 hektara, šetnicom je povezana s Trogirom, koji je udaljen samo četiri kilometra, pa se za nekih 30 minuta laganog hoda može stići i do UNESCO-ova grada. Posebena je ponuda činjenica da hotel nudi i smještaj u depandansima koji su na samoj plaži, što je gotovo jedinstven slučaj na Jadranu. Stoga mi i sljedeće godine već imamo rezerviran 10-dnevni smještaj, i to u terminu od 20. do 30. srpnja, po istoj cijeni - najavljuje za Glas Slavonije Željko Gašparović.

Vesna LATINOVIĆ
SLJEDEĆE GODINE DVA LJETOVANJA

Sljedeće godine, osim ljetovanja u Medenoj, Udruga umirovljenika grada Osijeka planira i ljetovanje u Selcu, koje bi bilo realizirano u vremenu od 21. do 31. kolovoza.

– Ove jeseni planiramo i izlete u Bosnu i Hercegovinu, a posebno je zanimljivo da će 10. rujna u Osijeku, u Iktusu, u povodu Hrvatskog olimpijskog dana, biti održan sportski rekreacijski susreti osoba starije životne dobi, gdje će se natjecati sedam ekipa iz cijele regije - najavio je Gašparović.

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike