TvObzor
USKORO KREĆE NOVA OBITELJSKA SERIJA S ELEMENTIMA HUMOra

Stižu “Horvatovi”!
Objavljeno 14. kolovoza, 2015.
Riječ je o adaptaciji vrlo popularne španjolske serije Los Serrano

Serija “Horvatovi” su obiteljska dramska serija s jakim elementima humora. Riječ je o adaptaciji vrlo popularne španjolske serije “Los Serrano” koja je emitirana u čak osam sezona. Serija ima i edukacijskih elemenata jer je svaka epizoda zapravo i jedna mala lekcija o odgoju djece i odnosima unutar obitelji.

U seriji glume i djeca od 8 do 18 godina što joj daje posebnu draž te je čini serijom koju mogu pratiti bas svi uzrasti, a pred malim ekranima mogu uživati tri generacije ukućana pa “Horvatovi” s pravom nose epitet obiteljske serije. Zanimljivo je i to da se jedna epizoda snima skoro četiri dana, što je neuobičajeno za domaću produkciju takvih formata, pa će sigurno podići glumačke i produkcijske standarde.

Glavne uloge tumače Goran Navojec i Bojana Gregorić. On je otac tri sina, a ona majka dvije kćeri i njegova srednjoškolska ljubav. Ponovni susret nakon niza godina bit će fatalan – Lila, glavni ženski lik mijenja život naglavačke i seli se Franji Horvatu, za kojega se udaje. Postaju jedna velika obitelj s petoro djece i tu zapravo počinje priča. Serija se od proljeća snima u Zagrebu, u studiju koji je smješten u bivšoj tvornici Katran na 1500 m2. Glumci su trenutno na kratkoj pauzi i uskoro nastavljaju snimati.

Stjepan Horvat (Goran Navojec) je glava obitelji Horvat. Udovac, živi sam sa tri sina. Sa starijim bratom Franjom drži kafić. Sam brine o tri sina i u tome mu pomaže brat Franjo (Ljubomir Kerekeš). Žive u predgrađu Zagreba u velikoj obiteljskoj kući. Horvatovi vode lokalni trećeligaški nogometni klub 'Tekstilac' . Stjepan je primjer klasičnog ”homobalkanikusa”. Zanimaju ga njegov kafić i nogomet. Često je nervozan i svađa se. Dolazak Lile (Bojane Gregorić) ga karakterno promijeni. Lila u njemu vidi odanog muža, dobrog roditelja i požrtvovanog prijatelja.

Sinovi i kćeri

Lila (Bojana Gregorić) je razvedena učiteljica, koja se nekada davno u Zadru i onamo preselila. Sa bivšim mužem ima dvije kćeri. U jednom od posjeta svojoj majci sreće Franju, svoju gimnazijsku ljubav i na brzinu se za njega udaje. Seli se u Zagreb kod Franje sa kćerkama. Lila je žena koja sve stvari drži pod kontrolom. Brzo razmišlja i lako se snalazi u novom okruženju. Svojom pojavom plijeni pažnju, muškarci se okreću za njom. Ona je žena koja se razvela od muža karijeriste koji ju je više obasipao poklonima nego pažnjom, željna je supruga koji će voljeti nju i njezine kćerke.

Borna Horvat (Adnan Prohić) je najstariji Stjepanov sin. Pomaže Stjepanu oko odgoja mlađe brace. Igra nogomet u lokalnom klubu, u kojem je Stjepan trener. Svira gitaru i piše pjesme. Mašta postati pjevač. Na prvi pogled se zaljubljuje u Evu (Ana Ledenko). Eva (Ana Ledenko) je Lilina starija kćer. Lijepa i draga djevojka, koja ne može pomiriti sa činjenicom da se zbog majčinog braka mora preseliti iz svog Zadra, te ostaviti prijatelje i dečka. O novoj braći nema najljepše mišljenje.

Branimir Horvat (Jan Begović) je srednji sin Stjepana Horvata. On je nestašan, željan akcije, često upada u nezgodne situacije. Nerijetko radi smicalice i namještaljke svima u svom okruženju. Kada su u njegovu kuću došle djevojke i nova žena njegova oca, njegov bunt je došao do izražaja. Lila postaje njegova učiteljica, a Tereza, mlađa Lilina kćer dolazi u njegov razred. Rastrzan da ne ispadne šmokljan u društvu ne želi prihvatiti svoju “sestru” i otežava joj prilagodbu.

Tereza Horvat (Tonka Pavić) je mlađa Lilina kćer koja je lijepo odgojena devojčica. Svakodnevno se bori sa Branimirom u kući ali i u školi. Na njegovo smicalice uvijek odgovara inteligentnije i uspjeva ga “pobijediti” u igrama nadmudrivanja. Tereza je pametna, mudra i inteligentna, uvijek angažirana u školi.

Stjepanov prijatelj Fedor

Krešo Horvat (Adrian Hajsok) je najmlađi član obitelji Horvat. Ima 8 godina i on je pripovjedač serije. On je često nijemi promatrač dobar odgojen, gotovo toliko da je jako čudno da to može biti Stjepanov sin. Emotivan je i još uvijek velika maza. Svaku situaciju predstavlja iz čistog nevinog i naivnog kuta.

Franjo Horvat (Ljubomir Kerekeš) je srednji brat Horvatovih. On je inatlija, lik koji stalno gunđa i nerijetko upada u smiješne situacije. Samac je. Josip nikad nikome ne vjeruje. Voli obitelj i privržen je njoj kao i svome kafiću. Velika je Stjepanova podrška u kući i svi ga vole. Josip Horvat (Voja Brajović) je najstariji brat Horvatovih. Živi u Americi, bavi se mutnim poslovima. Karmen, Lilina majka (Elizabeta Kukić) je dama koja je privržena obitelji i kući. Prihvaća Horvate vrlo brzo i postaje dio te velike obitelji. Iako ima svoj stan često je u njihovoj kući. Njezin specifičan odnos sa Josipom (Voja Brajović) je jako smiješan. Njih dvoje uvijek vode ironične razgovore i podbadaju se. Njih dvoje imaju natjecateljski duh s obzirom da oboje nemaju svoje obitelji i bore se tko će više pomoći obitelji Horvat.

Fedor (Bojan Navojec) je automehaničar, dugogodišnji Stjepanov prijatelj. On je neobrazovan, priglup, pomalo priprost, uz to je dobronamjeran, iskren i obožava svoju ženu Nikolinu (Marija Škaričić). Često je nesiguran i iskompleksiran. Nerijetko ulazi u komične neobične situacije jer je smotan i iskren. Nikolina je jaka žena. Ona je učiteljica u školi. Jako je kritična, i ima čvrsti karakter. Nikolina je i dobra Lilina prijateljica i često je kod njih u kući kao i Fedor. Fedor je njezina ljubav i jako ga voli. Grga (Vid Ćosić) je simpatičan, lijep dečko koji se bavi nogometom i jako je talentiran, bar kako kaže njegov otac. Veoma je nestasan I po mnogim osobinama podseca na svog oca. Eva mu zapada za oko ali se jako brzo u njegovom zivotu pojavljuje devojka Kasja koja je divlja I neukrotiva tako da se njih dvoje haotično vode kroz seriju. Ristin najbolji drug je Borna. Rista obožava da savetuje Bornu iako je to u većini slučajeva veoma pogrešan put a ponekad i okolni.

ON JE OTAC

TRI SINA, A ONA MAJKA DVIJE KĆERI I NJEGOVA SREDNJOŠKOLSKA LJUBAV

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike