Regija
SVE VEĆA POTREBA ZA UDOMITELJIMA

U županjskoj Posavini
47 udomiteljskih obitelji
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

ŽUPANJA - Centar za socijalnu skrb u Županji konstantno provodi akciju promoviranja udomiteljstva i animiranja građana za bavljenje udomiteljstvom kao najprihvatljivijim oblikom skrbi za stare i nemoćne osobe te djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Na području naše nadležnosti trenutačno raspolažemo s 47 udomiteljskih obitelji, od kojih 22 obitelji udomljuju djecu, a 25 obitelji zbrinjava odrasle osobe - objašnjavaju u Centru za socijalnu skrb.

Pozivaju sve one koji žele pružiti brigu, pažnju i siguran topli dom odrasloj osobi koja zbog bolesti, starosti ili nemoći više ne može živjeti samostalno u svom domu da se jave u Centar za socijalnu skrb, gdje će im pružiti ključne informacije. Građanima koji se odluče postati udomiteljem pružit će se stručna procjena, proći će program edukacije nakon čega dobivaju dozvolu i postaju udomitelji. Također pozivaju sve građane koji žele pružiti brigu, pažnju i siguran topli dom dječaku ili djevojčici koji ne mogu odrastati uz svoje biološke roditelje, neka se jave, jer svako dijete treba obitelj.

Što se tiče posvojenja, Centar za socijalnu skrb Županja prima zahtjeve građana iz cijele Hrvatske, a posljednjih nekoliko godina realiziraju jedno ili dva posvojenja u nadležnosti Centra, koja obuhvaća područje županjske Posavine.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike