Regija
NATJEČAJ ZA ČELNOG ČOVJEKA TZ BARANJE

Novi direktor TZ bit će
poznat za desetak dana
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

BELI MANASTIR - Srijeda je bila posljednji dan natječaja za direktor(icu)a Turističke zajednice Baranje. Do toga je dana na natječaj stiglo pet kuverti sa životopisima kandidata za ovo mjesto.

- Čekat ćemo još dan-dva, nakon čega će tročlano povjerenstvo otvoriti kuverte - kaže predsjednik Skupštine TZ Baranje i gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš, napominjući kako će s pristiglim kandidaturama upoznati članove Turističkog vijeća, koji će sa svakim posebno obaviti razgovor.

Imenovanje čelne osobe TZ Baranje, dodao je, očekuje za desetak dana. Podsjetimo, unatoč raspisanom (i završenom) natječaju, te u listopadu prošle godine izabranoj direktorici, Ministarstvo turizma naložilo je proljetos da u roku od 30 dana mora biti održana nova izborna Skupština TZ Baranje. Odlučeno je tako zbog nepravilnosti na prošloj izbornoj Skupštini TZ Baranje, održanoj prije godinu i pol dana, a kako nam je u svibnju objasnio Doboš, na spornoj izbornoj sjednici određeni broj skupštinara je nedostajao.

Neslužbeno smo saznali kako je jedna od većih grešaka prilikom sazivanja prošlogodišnje izborne Skupštine bila vezana uz nepridržavanje matematičke formule za izračun (izbor) skupštinara. Oni se, naime, biraju sukladno udjelima, točnije sredstvima uplaćenima od boravišnih pristojbi i članarina. Tako su se u Skupštini našli oni koji uplaćuju manje spomenutih sredstava od onih koji uplaćuju više - a nisu imenovani. Nakon nove izborne Skupštine konstituirano je i novo Turističko vijeće te raspisan novi natječaj za čelnog čovjeka TZ Baranje, koji je završio u srijedu. Podsjetimo, nakon što je više od godinu dana TZ Baranje bila bez čelnog čovjeka (direktorska fotelja bila je prazna od 1. srpnja 2013. godine, kada ju je napustio Nenad Bračun), Turističko je vijeće u listopadu prošle godine za novu direktoricu TZ-a izabralo 36-godišnju Nadu Čučković iz Jagodnjaka. Na raspisani natječaj javilo se deset kandidata, a u uži izbor ušlo je njih četvero. No, zbog utvrđenih nepravilnosti, sve skupa moralo se ponoviti...I.Getto

Ministarstvo turizma naložilo je proljetos da u roku od 30 dana mora biti održana nova izborna Skupština TZ Baranje

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike