Regija
INICIJATIVA VIPNETA “ČINI PRAVU STVAR”

Uređena kupališta
u osam gradova
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

VINKOVCI/SLAVONSKI BROD - Vipnet nastavlja projekt uređenja slatkovodnih kupališta, u sklopu kojeg je ove godine uređeno gradsko kupalište Banja u Vinkovcima te će novim sadržajima za građane biti opremljeno i kupalište Poloj u Slavonskom Brodu.

Kako je priopćeno iz Vipneta, prošle su godine uređena kupališta u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju, Sisku i Petrinji. Vipnet je u projekt uređenja slatkovodnih kupališta dosad uložio milijun kuna, a više od 70 posto elemenata ugrađenih na kupalištima hrvatski su proizvod. U opremanju kupališta Banja, omiljenog mjesta za odmor i rekreaciju Vinkovčana, nastojalo se maksimalno odgovoriti na potrebe i navike korisnika, kako unošenjem dodatnih sadržaja tako i oplemenjivanjem postojećih, uz ostavljanje prostora za daljnji razvoj. Odabirom vrste novih sadržaja cilj je bio produžiti korištenje Banje i na vrijeme izvan same kupališne sezone, pritom nudeći ponešto za pripadnike svake generacije.

Na kupalište Banja u Vinkovcima za najmlađe je postojeće dječje igralište obogaćeno novim penjalicama s toboganom i pješčanikom, za sportaše i rekreativce popravljeni su postojeći tereni za odbojku na pijesku, a dodani badminton-igralište i trim-park. Postavljene su i nove klupe, kabine za presvlačenje, uređen je roštilj-park s pripadajućim garniturama za sjedenje te drvena sunčališta s jedrima za hlad.

Kupalište Poloj u Slavonskom Brodu oprema se penjalicom s toboganima, dvostrukom ljuljačkom, penjalicom, vrtuljkom, njihalicom i toboganom. Polazeći od pretpostavke da su poslovni uspjeh i održivi razvoj nerazdvojni, Vipnet je od samog osnutka društveno odgovorno poslovanje definirao kao važnu odrednicu razvoja tvrtke.

Projekt uređenja i opremanja kupališta pokrenut je prošle godine u okviru programa „Čini pravu stvar'', u sklopu kojeg se provode brojne aktivnosti u području zaštite okoliša i zelenog poslovanja, edukacije i korporativnog volontiranja, u koje se dosad uključilo više od 200 zaposlenika.(J.N.)

Najčitanije iz rubrike