Regija
U KRATKOM VREMENU TRI KONJIČKA NATJECANJA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Na svakom turniru sedam različitih utakmica
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - Još tri konjička natjecanja u Brodsko-posavskoj županiji, u organizaciji CRP Panonica i ZK Slavonac te s partnerima KU Lipicanac iz Ruščice i Gundinaca i KK iz Donjih Andrijevaca, nastavljaju se, a prvi se održava u nedjelju, 2. kolovoza u Ruščici. Svaki od turnira u programu će imati sedam različitih utakmica, navodi Marijan Vrkljan iz Panonice. Podsjeća kako je hipodrom u Ruščici otvoren prošle godine i da se nalazi uz cestu prema Klakaru.

Natjecatelji i njihova grla su, kako vlasnici tvrde, u odličnoj formi i očekuju da će ovo biti odličan turnir s nizom za publiku zanimljivih situacija. Program počinje svečanom povorkom. U 14 sati s vožnjom startaju natjecatelji koji će vještinu odmjeriti u kategoriji vožnje tradicionalnih slavonskih kola, a slijedi pet utakmica i odmjeravanja snaga u vožnji sportskih fijakera u disciplini jednoprega i dvoprega. Od 15.30 sati predviđen je start Kupa Slavonije i Baranje za jednoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena, a sat kasnije na redu su mladi vozači u utakmici za Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

Utakmice se voze pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza (HKS), te vozači i natjecateljska grla moraju biti licencirani kod HKS-a. Revijalna utakmica u vožnji sportskim fijakerima u sustavu natjecanja Panonica Driving Challenge kreće od 16.40 sati (za dvoprege) te za jednoprege. Vozi se kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena. Na kraju programa (oko 17.30) teklićko je jahanje, navodi Vrkljan, dodajući da je osiguran i nagradni fond, pehari, rozete i 1800 kuna za prva tri mjesta.

Kotizacija iznosi 100 kuna za sustav utakmica Panonica Driving Challenge, prije početka pojedine utakmice za svaki start tima koji na dan natjecanja nije licenciran kod HKS-a. Vrkljan ističe da svako grlo mora imati veterinarsku potvrdu izdanu na teritoriju nadležnog veterinarskog inspektora, da organizator ne snosi nikakvu odgovornost za konje, natjecatelje, prateće osoblje, opremu kao ni prema trećim licima, te da u svakoj utakmici jedan vozač može voziti samo jednu zapregu, a da svako grlo smije startati maksimalno tri puta. Turnir u Donjim Andrijevcima na rasporedu je 16. kolovoza, a u Gundincima 2. rujna.M.Radošević

Utakmice se voze pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza te vozači moraju imati licencu

Možda ste propustili...

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike