Osijek
RADNO VRIJEME PROVODI U “SKAFANDERU”

Nije mu vruće ni na +30!
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

Dok svi građani traže hladovinu i nastoje se “razgaćiti” koliko god je to moguće kako bi smanjili znojenje zbog viška odjeće na sebi, gotovo nevjerojatnim učinio se prizor u Radićevoj ulici.

Naime, tamo je u radnom odijelu i gumiranom “skafanderu”, zbog kojega je nalik na astronauta, radio Božidar Klaus na ogradi tvrtke Vuka d.d. Sav “zamaskiran”, pjeskario je ogradu vodom pa nam se učinilo da će ostati bez zraka, ali nam je kazao kako je njemu, tako “skopčanom do grla”, zapravo ugodnije nego prolaznicima, koji su ga također u čudu zagledavali, poneki i sa znatnim strahom i nelagodom zbog neubičajene opreme kojom je rukovao. Kao da su se pitali ne tko je to, nego što je to na ulici s crijevom u ruci.

- Misle svi da mi je vruće, ali meni kompresor stalno upuhuje friški zrak pod skafander, koji me štiti od dijelova koje pjeskarim. Naš obrt za pjeskarenje - Kristal iz Belišća, radi ovaj put vodom, jer se u urbanim zonama ne smije pjeskariti pijeskom - kazao je Božidar Klaus.

Vukin “šef graditeljstva” kazao nam je kako upravnu zgradu žele urediti u što izvornijem obliku. Stoga su najprije počeli pjeskarenje ograde, a nakon toga se spremaju obnoviti i fasadu zgrade u Ulici Stjepana Radića 8.

- Želimo izgled vratiti u prvobitno stanje. I sadašnja boja na fasadi nije ona izvorna, a sve se to radi poštujući konzervatorske uvjete. Zgrada je oštećena granatama i šrapnelima pa smo i staru opeku htjeli zamijeniti tako da postignemo izvornost objekta - kazao nam je Goran Đuroković. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike