Regija
BLAGDAN SV. ANE

Počinje trodnevnica
Objavljeno 23. srpnja, 2015.

BISTRINCI – Danas počinju mise trodnevnice u Svetištu sv. Ane u Bistrincima uoči blagdana svetice. Misna slavlja služit će se u 18 sati, pola sata prije moli se sv. krunica, a nakon mise je euharistijsko klanjanje. Ispovijed počinje u 17 sati. Trodnevnicu predvode: četvrtak - vlč. Josip Vrančić, profesor dogmatske teologije na KBF-u Đakovo; petak - fra Zoran Bibić, OFM, gvardijan i župnik Župe sv. Antuna Padovanskog Našice; subota - vlč. Robert Jugović, kancelar Nadbiskupskog ordinarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije. U nedjelju, na blagdan sv. Ane, sv. mise su u 7, 8, 9, 11 i 19 sati. Svečanu svetu misu u 11 sati, koja će se izravno prenositi na HRT-u, predvodi nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić. Misu u 19 sati predvodi fra Zvonimir Brusač, a nakon mise bit će poseban blagoslov djece i roditelja. Na blagdan sv. Ane ispovijed počinje u 6 sati ujutro te od 18 sati popodne.

Tijekom trodnevnice svete mise u Belišću bit će samo u 8 sati ujutro, a na blagdan sv. Ane neće biti mise u župnoj crkvi, nego će sve biti u svetištu.

Iz Župe svetog Josipa Radnika u Belišću obavješćuju i da će u vrijeme trodnevnice biti omogućen dolazak do svetišta osobnim automobilom, a na sam blagdan, zbog snimanja i očekivane gužve, promet će biti zatvoren od početka vikend-naselja do svetišta, od 6 do 15 sati za sva motorna vozila (osim službenih vozila), te će parking biti na igralištu u Ulici Ante Starčevića u Bistrincima. Taj je dan za sve invalide i nemoćne osobe osiguran prijevoz kombijem od početka vikend-naselja do svetišta. Organiziran je i besplatni autobusni prijevoz iz Belišća u vrijeme trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja s postajama na parkiralištu crkve sv. Josipa Radnika u Belišću, te crkve sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa u dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.(L.A.)

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike