TvObzor
HRT

Foyleov rat
Objavljeno 3. srpnja, 2015.
Prvu epizodu nove sezone serije „Foyleov rat“ gledatelji će moći pratiti 10. srpnja na Drugom programu HTV-a u 21.50 sati

U novoj, 8. sezoni izvrsne britanske serije "Foyleov rat" priznatog pisca scenarija Anthonyja Horowitza (Ubojstva u Midsomeru, Poirot) sjajni Michael Kitchen ponovno je u ulozi zagonetnog detektiva Christophera Foylea.

Drugi svjetski rat je završio, a Foyle se našao u svijetu MI5 te prikuplja informacije koje će ojačati britansku obranu i zaštititi vanjskopolitičke i gospodarske interese zemlje. Tri priče koje ćemo gledati bave se temama od otkrivanja špijuna koji vrebaju nuklearne tajne do raskrinkavanja komunističkih simpatizera i korupcije u vladi. Foyle će morati upregnuti svu svoju inteligenciju i pronicljivost kako bi sačuvao sigurnost zemlje.

U 1. epizodi vidjet ćete kako Michael Kitchen u ulozi zamišljenog i tajnovitog Foylea u novoj sezoni ima novu i uzbudljivu ulogu - radi za britansku tajnu službu. Jedan je rat završio, a drugi prijeti dok se željezna zavjesa spušta diljem Europe. MI5 sumnja da se u britanski nuklearni program ubacio špijun i mole Foylea da istraži djeluje li usred Londona ruska špijunska mreža.

Zaplet počinje nakon što se Foyle iskrca iz prekooceanskog broda na povratku iz Amerike, a dočekaju ga agenti MI5 Arthur Valentine i Hilda Pierce. U sjedištu MI5 u Londonu Foyle upoznaje Sir Williama Chambersa, zamjenika direktora MI5, koji mu kaže da je na horizontu novi rat u kojem su Sovjeti neprijatelji. Sumnja da u Londonu djeluje sovjetska špijunska mreža. Prebjeg Gorin ukrao je dokumente koji dokazuju postojanje mreže čiji bi dio mogao biti i ugledni fizičar, profesor Michael Fraser. Foyle ne shvaća kakve to veze ima s njim, ali Chambers mu otkrije da je Fraserova tajnica Samantha Wainwright i moguće je da Fraser s Rusima komunicira preko Sam. Foylea zgrozi pomisao da MI5 sumnja da bi njegova bivša pomoćnica mogla biti izdajica domovine...

Najčitanije iz rubrike