Osijek
VELIKO PRIZNANJE OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA

Ove godine dobili dijamantni status Međunarodne ekoškole
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

U OŠ Frana Krste Frankopana održana je tradicionalna dodjela nagrada učenicima koji su postigli zapažen uspjeh na županijskoj i državnoj razini. Knjigama je nagrađeno 20 učenika i 16 mentora, 15 sportaša majicama te 23 sportaša diplomama.

Frankopani se ponose s čak sedam učenika koji su postigli uspjehe na državnoj razini. Dodijeljene su i nagrade učenicima koji su postigli uspjeh na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, pri čemu je učenik Jan Plazibat, učenik trećeg razreda, posebno nagrađen jer je postigao rezultat koji je među 10 posto najboljih u svijetu.

Ta je škola imala još jedan razlog za slavlje jer je dosegnula najviši status ekoškole. “Naša škola ima status Međunarodne ekoškole od 2001., a ove nam je godine dodijeljen najviši, dijamantni status. Jedna smo od prvih 18 ekoškola u Hrvatskoj te jedna od prvih ekoškola na području Slavonije i Baranje”, kaže učiteljica Ivka Mihaljević, voditeljica ekologa.

Stoga je prigodom dodjele nagrada održano podizanje zelene zastave, a nagrađeni su učenici i učitelji koji su savjesnim ekološkim djelovanjem, kampanjama i projektima pridonijeli novom ekostatusu. Novu zelenu zastavu podigao je Toni Ivanković, najnagrađivaniji učenik OŠ Frana Krste Frankopana. (V.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike