TvObzor
HRT

Komedije, drame, reprize
i povratak Dinastije
Objavljeno 19. lipnja, 2015.

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 22. lipnja, počinje prikazivati čak pet serijala na oba programa. Tako će gledatelji od 13.20 (HRT 1) svakodnevno moći pratiti osmu sezonu “U uredu”, a od 16.50 legendarnu britansku humorističku seriju “Keeping Up Appearances”.

U večernjim satima, točnije, od 22.10, na programu je prva od dvanaest epizoda danske televizijske drame "Nasljednici". Na drugom programu od 1.25 počinje ponovno prikazivanje pete sezone serije “Sestra Jackie”, a nakon nje i devete, posljednje, sezone “Tree Hilla”. U petak, 26. lipnja, od 20 sati na HRT 2, gledatelji će moći pogledati prvu epizodu druge sezone serije “Cedar Cove”, nakon koje u 21.50 sati slijedi premiejra četvrte sezonu hvaljenog serijala “Zločinci u odijelima”. Na ovim stranicama mi smo vam odlučili predstaviti pet serijala.

LJETO NA HRT-u

ZLOČINCI U ODIJELIMA

Četvrta sezona “Zločinaca u odijelima” nastavlja se ondje gdje je treća sezona završila: napetim trenutkom kad Neal Caffrey (Matt Bomer) bježi pred policijom. Nekoć varalica, a sad savjetnik FBI-a, prerezao je lokator i pobjegao uoči saslušanja za pomilovanje te time prekinuo svoje neobično partnerstvo s Peterom Burkeom (Tim DeKay). Hoće li to zauvijek promijeniti njihovo prijateljstvo?

U prvoj epizodi četvrte sezone, snimanoj u Puerto Ricu, Neal i njegov partner Mozzie (Willie Garson) nemaju pojma da ih Peter pokušava naći prije nego što na njihov rajski otok ne sleti nemilosrdni agent (Mekhi Phifer), koji je bjegunce spreman vratiti pod svaku cijenu. U ovoj sezoni prvi je put ugrožena Peterova besprijekorna karijera. Prijete mu probacija i mogući premještaj. Također, priča se prvi put bavi prošlošću Nealove obitelji i otkriva što je Neala navelo da postane varalica. U “Zločincima u odijelima” gledamo i Tiffani Thiessen, Sharifa Atkinsa, Marshu Thomason i Hilarie Burton. Autor i glavni producent “Zločinaca u odijelima” je Jeff Eastin, a producenti su i Mark Goffman i Jeff King.

CEDAR COVE

Idiličan obalni grad Cedar Cove na američkom sjeverozapadu poznat je po svojoj ljepoti i po sutkinji Oliviji Lockhart (Andie MacDowell) , koja je i sama blistava ljepotica. Moglo bi se reći da je sam grad njezina sudnica jer ne samo da je poštuju zbog prirodnog autoriteta, nego i zbog iskrenog interesa i suosjećanja koje iskazuje prema sugrađanima. U njezinu sudnicu dolaze slučajevi kaznenog progona i građanski sporovi malog mjesta za koje često treba jednako pameti i zdravog razuma koliko i milosti i takta. U drugoj sezoni serije Oliviju, novinara Jacka Griffitha s kojim je Olivia u vezi, Jackova sina Erica i Olivijinu kćer Justine, čekaju nove kušnje, no Olivia se uvijek može osloniti na svoju moć rasuđivanja i potporu sumještana kako bi i sebe i Cedar Cove sačuvala od opasnosti koje vrebaju čak i u ovako mirnom mjestu...

NASLJEDNICI

Danska televizijska drama "Nasljednici" (Arvingerne), au torice Maye Ilsoe i redateljice Pernille August, portret je moderne obitelji, a donosi nam priču o četvero braće i sestara koji se nose s majčinom smrću, što im je potpuno promijenilo život. Nakon uspjeha prvih deset epizoda snimljeno je još sedam epizoda druge sezone, koja je na Danskoj televiziji prikazana u siječnju ove godine. Hrvatska televizija prikazat će obje sezone ove izvrsne serije.

Radnja počinje na poznatom imanju Gronnegaarden na jugu otoka Fyna, gdje svjetski poznata umjetnica Veronika Gronnegaard živi živopisnim i ekscentričnim životom još od razularenih 60-ih. Serija prati njezino četvero djece koje je slobodouman i kaotičan odgoj na Gronnegaardenu na različite načine obilježio za cijeli život.

Glavne uloge u seriji tumače Kirsten Olesen (Veronika Gronnegaard), Carsten Bjornlund (Frederik Gronnegaard), Mikkel Boe Folsgaard (Emil Gronnegaard) i Trine Dyrholm (Gro Gronnegaard).

U UREDU

Nagrađivana serija “U uredu” smiješan je dokumentaristički prikaz komične i katkad dirljive ludosti koja prati svijet uredskog života, a snimljena je na temelju nagrađivanog BBC-jeva hita. Serija istražuje život radnika u Dunder Mifflinu, tvrtki za prodaju papira u Scrantonu u Pennsylvaniji.

Nakon 19 godina nedavno je otišao regionalni menadžer Michael Scott (Steve Carell), a njegov nasljednik (Will Ferrell) neočekivano je otišao na bolovanje, tako da se sad mnogi natječu za taj traženi položaj, uključujući nekolicinu kandidata iz ureda. U procesu intervjuiranja kandidata direktorica Dunder Mif flin-Sabrea Jo Bennett (Kathy Bates) zaposlila je malo pomaknuto šarmantnog i manipulativnog Roberta Californiju (James Spader). Robert je prihvatio posao regionalnog menadžera i brzo shvatio da je to za njega premalen zalogaj, a zatim je nagovorio Jo da ode s položaja i njega imenuje novim direktorom.

Izvršni producenti serije su Ben Silverman i Greg Daniels, koji su seriju kreirali za američku publiku, te Ricky Gervais, Stephen Merchant, Howard Klein, Paul Lieberstein i B. J. Novak.

DINASTIJA

Tijekom ljeta HTV će u poslijepodnevnom terminu na Prvom programu prikazivati jednu od najpopularnijih televizijskih serija - Dinastiju, autora Richarda i Esther Shapiro te producenta Aarona Spellinga. Serija prati pothvate obitelji Carrington i Colby iz Denvera u Coloradu, dinastija koje su se obogatile na nafti, te njihovo zgrtanje moći i novca manipulacijama.

Nakon što se 1981. godine pojavila na američkoj televiziji, serija je tijekom prikazivanja, do 1989., postigla iznimnu gledanost i popularnost i u svijetu. Iako je prva sezona imala solidnu gledanost, popularnost serije u drugoj sezoni naglo raste s dolaskom Joan Collins u ulozi Blakeove bivše žene, spletkarice Alexis, te je serija ušla među dvadeset najgledanijih. U jesen 1982. serija je bila među deset najgledanijih, a na proljeće 1985. bila je na prvome mjestu u SAD-u.

Uz Lindu Evans, Joan Collins i Johna Forsythea, u glumačkoj ekipi serije još su brojna poznata imena: Pamela Sue Martin, Lloyd Bochner, Heather Locklear, Michael Nader, Diahann Carroll, Emma Samms, Ted McGinley, Rock Hudson, Kate O'Mara, Stephen Beacham...

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike