Regija
BELIŠĆANSKO VIJEĆE O UNIŠTAVANJU GRADSKE IMOVINE GRAFITIMA

Burić: “Čaruga” je Ivićeva konstrukcija
Objavljeno 2. lipnja, 2015.

BELIŠĆE - Nedugo nakon što su na zapadnom pročelju netom obnovljenog Doma kulture u Belišću, koji čeka tehnički pregled, ali i nekim privatnim i društvenim objektima ispisani uvredljivi grafiti o gradonačelniku Belišća, poput “Burić lopov” i “Jovo Čaruga”, Belišćane je na istočnoj strani istog objekta uoči proslave Dana grada neugodno iznenadio još jedan vandalski rukopis nepoznatog počinitelja, koji je kemijskim sredstvom plave boje poprskao i išarao velik dio zida. Na očevid je pozvana policija, a zbog kemijskog sredstva, koje nije bilo nimalo lako ukloniti s nove fasade, šteta nanesena Gradu procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Problem vandalizma našao se već drugi put i na sjednici Gradskog vijeća. Prvi je put gradonačelnik Burić o incidentu s uvredljivim grafitima na svoj račun pričao u sklopu kronologije događaja oko prekida isporuke pitke vode građanima Valpova te, između ostalog, naglasio kako “zna tko je to pisao, ali neće dati da se uvredljivi grafiti prebojavaju, iako mu to smeta, već želi pustiti građane da sude o tome”. Na posljednjoj sjednici Vijeća Dario Fletko (HDSSB) zatražio je očitovanje vezano uz uništavanje gradske imovine grafitima te postavio pitanje zašto oporba šuti, posebice zbog činjenice što se incident povezuje s Mladeži HDZ-a. Odgovarajući na njegovo pitanje, gradonačelnik je naglasio kako je i nedavno razgovarano s novim načelnikom Policijske postaje Belišće o toj temi i da policija traga za počiniteljima. “'Jovo Čaruga' je konstrukcija Tomislava Ivića pa ne treba puno razmišljati po čijim se napucima pišu ti grafiti, ali ni ja ni moji suradnici nećemo odustati od projekata za grad! Sve ono što se događalo ne može biti opravdanje za takav banditski istup, a ni ja ni bilo tko nije lopov ako to netko napiše u grafitu!” oštro je poručio Burić.

Incidente je za vijećničkom govornicom najoštrije osudio i čelnik belišćanskog HDZ-a Marko Pavić, ogradivši se pritom od priča da iza vandalizma stoji Mladež HDZ-a. L. Aničić

Šteta nanesena Gradu procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike