Osijek
SUDIONIKE PROJEKTA ERASMUS+ PRIMIO ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ

Osnovna škola Bilje domaćin učenicima iz osam zemalja
Objavljeno 28. svibnja, 2015.

U sklopu projekta Erasmus+, osnovna škola Bilje domaćin je učenicima iz osam zemalja, a jučer je sudionike projekta primio župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. Tom prilikom učenici su se pobliže upoznali s ustrojem Županije, njenim radom, čelnim ljudima i ulaganjima u obrazovanje. Ankica Bilandžić, tajnica OŠ Bilje i projekt koordinator, rekla je kako je projekt nazvan “Kemija u kuhinji”, a sudjeluje 38 srednjoškolaca.

- Nakon posjeta Županiji idemo u obilazak tvornice bureka, a imat ćemo i niz predavanja, radionica i pokusa, obilazaka i druženja. Projekt smo zamislili sa željom da što više mladih usmjerimo na prirodoslovna znanstvena područja gdje je očit nedostatak radne snage. Želimo mladima približiti kemiju i usmjeriti ih na daljnje obrazovanje iz tog područja - rekla je Bilandžić.

Župan Vladimir Šišljagić rekao je kako je OŠ Bilje u zadnjih nekoliko godina najbolja škola u Županiji kada se govori o mobilnosti učenika i privlačenju sredstava iz fondova EU-a.

- Ovako se učenici upoznaju s jezikom i kulturom drugih zemalja, sklapaju se prijateljstva, ali i grade temelji za razvoj znanosti. Takve projekte Županija uvijek podupire - rekao je župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. I. Sekol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike