Dome slatki dome
TEST: ELECTROLUX EAP450

Kvalitetnijim zrakom do zdravijeg života
Objavljeno 28. svibnja, 2015.
Nužno je obratiti pozornost na kvalitetu zraka koji udišemo

Kvaliteta zraka u domu ili uredu uvelike može utjecati na naše zdravlje. S obzirom na način života i poslove u kojima smo većinu vremena u zatvorenim prostorijama, nužno je povesti računa o kvaliteti zraka koji udišemo.

Dodamo li tomu i činjenicu kako je zrak svakim danom sve više zagađen (automobili, tvornice i sl.), uređaji za pročišćavanje zraka i njegovu filtraciju popularniji su no ikada. Testirali smo Electrolux EAP450, jedan od najboljih uređaja ove namjene na tržištu.

Planinska svježina

Uređaja za filtraciju i ionizaciju zraka danas je sve više. Međutim, iako je ponuda šarolika, valja dobro obratiti pozornost za koji se od uređaja odlučiti. Kako je Electrolux jedan od lidera u proizvodnji kućanskih aparata, jasno je da kada takav uređaj stigne s potpisom ove tvrtke, on mora jednostavno biti – beskompromisan. Electrolux pročistač zraka će uz sustav filtracije Pure Source u tri faze ukloniti prljavštinu, prašinu i pelud kako bi zrak u prostoriji bio do 99,97 % čišći i zdraviji. Razina filtracije od 99,97 % jamči da će vaš dom postati sigurna oaza čak i ako patite od alergije. Uz filtraciju alergena, ovaj pročistač zraka opremljen je i senzorom mirisa koji će uz pomoć ugljenog filtra iz vašeg doma ukloniti neugodne mirise poput dima cigareta ili mirisa od pripremanja jela. Ako dođe do smanjenja kvalitete zraka u prostoriji, o tome će vas obavijestiti senzor kvalitete zraka, a uređaj će automatski povećati brzinu ventilatora kako bi brže uklonio onečišćenja. Procjenjuje se da u Hrvatskoj 7 - 10 posto stanovništva pati od alergijske hunjavice, a 3 - 5 posto stanovništva od astme. Olakšajte si sezonu peludnih alergija uz Electrolux pročistač zraka. Jedan od najčešćih uzročnika alergijskih reakcija u biljnome svijetu je pelud drveća, trava i korova. Iako peludna zrnca čine samo mali udio ukupnog broja čestica u atmosferi, ona su najčešći uzrok alergijskih bolesti dišnog sustava, te uz prašinu i životinjsku dlaku predstavljaju jedan od najsnažnijih prirodnih alergena današnjice.

Minimalistički izgled

Electrolux EAP450 pročistač zraka krasi i diskretno dizajnirano kućište te opće moderan izgled. Kao takav uređaj će se savršeno uklopiti u svaki dom ne narušavajući dizajn interijera, bez obzira na to imate li moderan ili klasičan namještaj. Učinkovitost ovog pročistača garantira i Švedska udruga za astmu i alergije koja je preporučila ovaj proizvod osobama koje pate od astme i alergija. No, i bez brojnih potvrda kroz boravak u kući, stanu ili uredu, ovisno gdje uređaj budete koristili, najbolje ćete osjetiti razliku u kvaliteti zraka koju EAP450 pruža. Cijena za Electrolux pročistače zraka kreće od kakvih 150 eura, pa do nešto više od 500 eura za testni Electrolux EAP450. Iako se čini visokom, investicija u zdravlje svakako je jedna od najisplativijih. Potražite Electrolux pročistače zraka EAP450, EAP300 i EAP150 u svim specijaliziranim trgovinama.(M.Režić)

Investicija

u zdravlje svakako je jedna od najisplativijih

Možda ste propustili...

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike