Regija
PROSLAVLJENO 17 GODINA VELEUČILIŠTA U POŽEGI

Dva studentska vina dobila zlatne medalje
Objavljeno 27. svibnja, 2015.

POŽEGA - Na Veleučilištu u Požegi u povodu 17. obljetnice djelovanja organiziran je Dan otvorenih vrata. Tom prigodom održan je niz stručnih predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika, na kojima su kao slušatelji sudjelovali studenti, ali i svi drugi zainteresirani građani. Požeško veleučilište kao ustanova ima pet stručnih studija i jedan specijalistički studij, koje pohađa oko 1300 studenata.

- Veleučilište u Požegi je među pet najstarijih osnovanih veleučilišta u Hrvatskoj. Među pet stručnih studija uvijek se dičimo studijem Vinarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo. Što se tiče naše budućnosti, u sklopu daljnjih trendova pokušavat ćemo doći do kvalitetnih studenata iz područja biotehničkih znanosti. U budućnosti želimo povećanje kvalitete studiranja i studenata. Da bismo do toga došli, pokušavamo ovakvim događajima i stručnim predavanjima, čime podižemo razinu znanja naših studenata - rekao je v.d. dekana Veleučilišta u Požegi, dr. sc. Dinko Zima.

Prigodom Dana otvorenih vrata nagrađena su i najbolja studenska vina, koja nastaju u procesu studija. Svaki student ima svoju bačvu vina za koju se brine i njeguje vino. Nakon završetka procesa sva vina idu na stručno ocjenjivanje. Od 12 pregledanih, kušanih i ocijenjenih uzoraka graševine dva uzorka dobila su zlatnu diplomu - Domagoj Šejatović student iz Novske i Ivan Stanić student iz Požege, a ostali uzorci vina ocijenjeni su visokim ocjenama i dobili su srebrnu diplomu.

Valentina Velikanović, Ana Kelemenić, Ivan Stanić, Jelena Andrijević, Antonija Pavić, Danijela Kostelac, Elizabeta Križanec, Elizabeta Hanžeković i Anamarija Perić devet je najboljih studenata Veleučilišta koji su potpisali ugovor o dodjeli državne stipendije u iznosu od 9000 kuna.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike