TvObzor
UPFRONTS 2015: ABC

Nove serije zvuče kao potencijalni hitovi
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Kao i posljednje četiri godine, u sljedećih nekoliko brojeva donosimo najvažnije detalje s Upfrontova, ali ovaj put u nešto drukčijem obliku - svaki broj bit će posvećen po jednom kanalu

Prošli tjedan bio je od iznimne važnosti za fanove američkih televizija jer su najveće TV mreže - ABC, CBS, FOX, NBC i The CW - predstavile svoje jesenske rasporede i foršpane te objavile koje su serije obnovljene, koje su otkazane, a koje naručene za sezonu 2015./2016. Kao i posljednje četiri godine, u sljedećih nekoliko brojeva donosimo najvažnije detalje s Upfrontova, ali ovaj put u nešto drukčijem obliku - svaki broj bit će posvećen po jednom kanalu.

Prvi na redu je ABC, čiji raspored za jesen izgleda vrlo slično onomu sezone na izmaku. ABC ostavlja čak četiri večeri netaknutima - ponedjeljak (“Ples sa zvijezdama”, “Castle”), srijedu (“Usred ničega”, “Obitelj Goldberg”, “Moderna obitelj”, “Black-ish”, “Nashville”), četvrtak (“Uvod u anatomiju”, “Skandal”, “Kako se izvući s ubojstvom”) i subotu (“Saturday Night Football”). Najveće promjene donosi nedjelja, gdje će nove drame “Oil” i “Of Kings and Prophets”, nakon “Jednom davno” u 20 sati, popuniti prazninu nastalu otkazivanjem serija “Osveta” i “Uskrsnuće”. Utorkom povratnička komedija “Fresh Off the Boat” pomiče se pola sata unaprijed kako bi napravila mjesta za novu verziju popularnih “Muppeta”. Zatim slijede “Agenti SHIELD-a”, koji uvode u novu seriju “Quantico”. Petkom će se, u terminu nakon humoristične serije “Posljednja crta obrane”, a umjesto otkazane “Cristele”, prikazivati novi sitcom “Dr. Ken”. Uslijedit će, po običaju, emisije “Shark Tank” i “20/20”.

Nova serija Shonde Rhimes

Nova dramska serija Shonde Rhimes, “The Catch”, zamijenit će njezin lanjski hit “Kako se izvući s ubojstvom” kad završi emitiranje 15-epizodne druge sezone (vjerojatno krajem veljače). Drugi dio sezone čekat će i povratničke serije “Tajne i laži”, “Američki zločin”, “Galavant” i “Agentica Carter”, kao i nove serije “The Family”, “The Real O'Neils”, “Uncle Buck” i “Wicked City” te emisije “The Bachelor” i “Beyond the Tank”. Osim već spomenutih otkazanih serija, novu sezonu neće ugledati ni komedije “Manhattan Love Story” i “Selfie” te dramska serija “Forever”, za kojom fanovi posebno tuguju.

Među novim ABC-jevim dramskim serijama izdvajaju se većinom one koje su ostavljene za drugi dio televizijske sezone. Među njima je “Wicked City”, čija će svaka sezona pratiti slučaj smješten u drugo razdoblje u Los Angelesu, a prva se odvija 1982. u svijetu rock'n'rolla. Tu je i “The Family”, triler koji prati političara kojemu se vrati sin nakon što je nestao prije deset godina i bio smatran mrtvim. Triler “The Catch” u središtu radnje ima stručnjakinju za prijevare koja shvati da ju jedna istraga vodi do vlastitog zaručnika.

Povratak “Muppeta”

Kad je riječ o serijama koje će se prikazivati od jeseni, “Oil” govori o mladom paru koji se zaputi u Sjevernu Dakotu, nakon što je ondje otkriveno golemo nalazište nafte, nadajući se da će i oni tu zaraditi. “Quantico” je ime FBI-eve baze, a ovo je priča o novacima koji se nadaju postati članovima prestižnog kluba, no jedan od njih je terorist. Posljednja ABC-jeva nova drama je “Of Kings and Prophets”, biblijska saga o vjeri, ambiciji i izdaji ispričana kroz oči kralja izmorenog ratom, proroka željnog osvete i snalažljivog mladog pastira na istom sudbonosnom putu.

Budući da ima uspješan blok komedija, ABC ih je za sljedeću sezonu naručio samo četiri. “Muppeti” se vraćaju na male ekrane serijom koja prvi put istražuje privatne živote poznatih likova. “Dr. Ken” je briljantan liječnik koji se istovremeno trudi biti i dobar otac i muž, ali ništa mu od toga ne polazi za rukom. “Uncle Buck” je adaptacija istoimenog filma o djetinjastom stricu koji dolazi brinuti o klincima svog brata. “The Real O'Neils” prati naizgled savršenu katoličku obitelj čiji se životi okrenuti naglavačke kad otkriju iznenađujuće tajne jedni o drugima, što ih potakne da se prestanu pretvarati i počnu živjeti kako žele.

Foto: Dokumentacija TVOPiše: Adrian ANDREJEK
Najčitanije iz rubrike