Regija
ĐAKOVAČKI SDP O DVIJE GODINE KOALICIJE:

Uspjeli poskupiti odvoz smeća i izgubiti ljekarne
Objavljeno 18. svibnja, 2015.

Vezani članci

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GORAN SOLDO:

SDP duguje Đakovu više od 75.000 kn

ĐAKOVO - Damir Tomić i Josip Matkov dali su jučer ispred đakovačkog SDP-a svoj osvrt na dvije godine vladavine koalicije, a nazvali su je “Vašar taštine”. Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Josip Matkov kazao je kako smo na pola mandata ove vlasti.

– Prolaze i maturanti, ne mogu se ne prisjetiti maturanata prije dvije godine i obećanja da će imati besplatne vozačke ispite. Što je od toga napravljeno do sada? I tada kao kandidat za gradonačelnika Đakova govorio sam o copy-paste koaliciji. Protukandidati su bili stranke i kandidati koji nisu imali svoj program i nisu znali kuda treba voditi ovaj grad. Rezultat je takav kakav je – nema ga. Sve što su napravili povećanje je od 60 posto odvoza smeća u ove dvije godine i to što su predali Đakovačke ljekarne Osijeku. Nažalost, ono što se događa u GV-u nije zabilježeno u povijesti ovog grada. Ovaj nesklad i nerad jednostavno ne vodi nikamo - kazao je Matkov. Konstatirao je i kako se mijenjaju stranački dresovi, pa je nekadašnja opozicija danas pozicija.

– Izbori prije dvije godine, danas se to dobro vidi, bili su prijevara birača - zaključio je Matkov.

Saborski zastupnik i predsjednik GO SDP-a Damir Tomić pozvao je gradonačelnika Vinkovića, ako, kako je rekao, nije potpuno izgubio vjerodostojnost, da smijeni predsjednika GV-a Gorana Soldu sa svih položaja.

– Tražimo od HDSSB-a da preuzme odgovornost za ovaj grad - poručio je Tomić. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike