Regija
PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GORAN SOLDO:

SDP duguje Đakovu više od 75.000 kn
Objavljeno 18. svibnja, 2015.

Vezani članci

ĐAKOVAČKI SDP O DVIJE GODINE KOALICIJE:

Uspjeli poskupiti odvoz smeća i izgubiti ljekarne

ĐAKOVO – Na poziv gradskog SDP-a da gradonačelnik Zoran Vinković smijeni predsjednika Gradskog vijeća Gorana Soldu sa svih funkcija, promptno je odgovorio prozvani Soldo.

“Direktor gradske tvrtke Cito d.o.o. Ljupko Mijoč obavijestio je sve vijećnike da đakovački SDP duguje toj gradskoj tvrtki više od 75.782 kune za najam stranačkih prostora i režije. Takvo ponašanje političke stranke krajnje je bezobzirno prema građanima jer se iz gradskog proračuna toj stranci isplaćuju sredstva za rad, a oni, za razliku od ostalih građana, godinama ne plaćaju svoje račune Gradu. Pozivam stoga njihovu odgovornu osobu - predsjednika i saborskog zastupnika Damira Tomića, ujedno jednog od najplaćenijih saborskih zastupnika, koji državni proračun mjesečno košta 34.685 kuna, a kojem država plaća čak i stanarinu i režije, da plati dugove gradskoj tvrtki, kad već kao saborski zastupnik vladajuće većine u cijelom mandatu nije osigurao realizaciju ni jednog kapitalnog projekta Vlade u Đakovu, iako se sam hvalio kako će riješiti pitanje Mimoze”, navodi, između ostaloga, Soldo u svom priopćenju.

“Takvi postupci sadašnjeg vodstva đakovačkog SDP-a preziru i sami građani, što najbolje pokazuje činjenica da su pod Tomićevim vodstvom u posljednjih šest izbornih ciklusa u Đakovu doživjeli sve poraze: od debakla na lokalnim izborima, nedavnim izborima za vijeća mjesnih odbora pa sve do dva poraza na europarlametarnim i u oba kruga predsjedničkih izbora. Stoga jedino rješenje da se plati dug Gradu i da SDP zaustavi gubitnički niz u Đakovu jest odlazak sadašnjeg predsjednika Damira Tomića, koji je izgubio sve izbore koje je vodio, a broj aktivnih članova stranke sveo na prste jedne ruke”, navodi Soldo. M. Muškić

Najčitanije iz rubrike