Osijek
SENAT SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA O UPISNIM KVOTAMA

U prvu godinu upis 3608 studenata
Objavljeno 29. travnja, 2015.

Najzanimljivija vijest s jučerašnje sjednice Senata Josipa Jurja Strossmayera odnosi se na prijedlog upisnih kvota za upis studenata u 1. godinu preddiplomskih sveučilišnih studija te integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija i stručnih studija u sljedećoj akademskoj 2015./2016. godini.

Na osnovu te odluke, ujesen će se na ukupno 17 znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta u Osijeku moći upisati ukupno 3608 novih studenata, od kojih 2751 redoviti student i 800 izvanrednih, kao i 57 stranih državljana.

Kada je riječ o preddiplomskim i integriranim sveučilišnim studijima, kvota iznosi ukupno 3146 studenata, od kojih 2382 redovita studenta, 720 izvanrednih i 44 strana državljana.

Što se tiče stručnih studija, za njih postoje ukupno 462 upisna mjesta, od kojih 369 za redovite i 80 za izvanredne studente, te 13 za strane državljane.

- Svake godine kvote nastojimo usklađivati s potrebama tržišta, kao i preporukom resornog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da se veći naglasak treba staviti na područja prirodnih i tehničkih znanosti - izjavio je rektor Željko Turkalj. (V.L.)

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike