Osijek
ZABAVNI PROJEKT I GOSTI U DJEČJEM DOMU “KLASJE”

Naša je poruka: Cool je biti drukčiji
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Kako prihvatiti različitost, razvijati toleranciju prema različitima od sebe te se odgovorno ponašati prema drugima raspravljali su u Domu za djecu “Klasje” u četvrtak navečer, u okviru projekta “Cool je biti drukčiji”.

- Riječ je o završnom druženju korisnika i naših gostiju u povodu prošlomjesečnog obilježavanja kulture, gastronomije i običaja Bosne i Hercegovine. U proteklih mjesec dana djeca i mladi učili su o geografiji, kulturi, religiji, običajima i gastronomiji konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine, a potom su to zabilježili na plakatima, fotografijama i ukrasima što je izloženo u prostorijama Doma - ispričala je Miranda Glavaš-Kul, ravnateljica Doma.

Ugostili su tom prigodom Klub žena Udruge bosanskih Hrvata Prsten - podružnica Osijek koje su prikazale narodne nošnje bosanskih Hrvata i tradicionalno sviranje u šargije. Predstavile su se i najmlađe članice Osječkog centra egzotike i Orienta DALAL, a u pripremljenom igrokazu sudjelovali su i bivši korisnici Doma koji su unijeli bosanski humor kroz likove iz serije “Lud, zbunjen, normalan”, dok je cijela manifestacija bila obogaćena tradicionalnim slasticama i pitama iz BiH. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike