Regija
NAKON SPAJANJA PODUZETNIČKOG CENTRA I GD CITO

Natječaj za mjesto direktora PC Cito
Objavljeno 17. travnja, 2015.

ĐAKOVO – Nakon što su u prosincu prošle godine spojena dva gradska društva, Poduzetnički centar i Cito, ovih dana Grad Đakovo raspisao je natječaj za imenovanje Uprave – direktora Poduzetničkog centra Cito d.o.o.

- Sukladno svim odlukama gradonačelnika i Vijeća došlo je do spajanja Poduzetničkog centra i tvrtke Cito u jedinstvenu tvrtku, a kako dosadašnji direktor Cita ide u mirovinu, raspisan je natječaj koji traje 15 dana. Uvjeti su prije svega otvoreni prema mladim ljudima sa završenim fakultetom. Potrebna je visoka ili viša stručna sprema i godina radnog iskustva. Nakon završetka natječaja bit će odabran najbolji kandidat - rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.

Ovo poduzeće, kaže on, uz dosadašnje poslove kojima se bavio Cito, morat će se baviti pripremom za europske projekte i programe te osigurati potporu poduzetnicima na području Đakova, osigurati suradnju s Regionalnom razvojnom agencijom i nadležnim ministarstvima. Predsjednik GV-a Goran Soldo istaknuo je kako je u racionalizaciji poslovanja gradske uprave cilj smanjenje broja ravnatelja i direktora kako bi imali racionalnije poslovanje i manje operativne troškove vođenja, a da bi novac koji se do sada trošio za isplatu plaća išao u investicije i projekte EU.

– U Gradu je do ove odluke bilo uz gradonačelnika i zamjenike devet direktora gradskih tvrtki i ustanova, devet direktorskih mjesta, devet šefova računovodstva, devet tajnica, devet službenih mobitela, što je previše za fiskalni kapacitet grada kakav je Đakovo. Ovo je prvi korak gdje smo ujedinili PC i Cito. Poduzetnički centar, unatoč tome što nije djelovao, odnosio je godišnje oko 35.000 kuna na hladni pogon. Kako dosadašnji direktor ide u mirovinu, to mjesto ostaje prazno. Imali smo dvije mogućnosti, imenovati dva direktora ili napraviti spajanje i uštedu. Uštedjeli smo najmanje 35.000 kuna godišnje - kazao je Soldo. Dodaje kako će novi direktor imati podršku svih djelatnika koji se bave računovodstvom i financijama iz bivšeg Cita, što je važno za izradu projekata za EU fondove.

– Sličan model primijenit će se pri spajanju Centra za kulturu i Gradske knjižnice i čitaonice jer nije logično da u jednoj zgradi imamo dva ravnatelja ustanove. Činjenica je da je istekao mandat i nema ravnatelja Centra za kulturu, dok ravnatelj Knjižnice ima uvjete za mirovinu. Spajanjem ćemo imati kulturni centar u kojem će biti i Gradska knjižnica i sve to bez otkaza i povećanja troškova - kaže Soldo. Jedan od prvih zadataka novog direktora trebao bi biti nominiranje za EU fondove projekata poput zatvorenog bazena, natkrivanja Gradske tržnice, energetske obnove...M.Muškić

Adresa za prijave

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se na adresu: Grad Đakovu, Trg dr. F. Tuđmana 4, s naznakom : „Ne otvaraj - Natječaj za direktora Poduzetničkog centa Cito“. S kandidatima koji ispunjavaju uvjete obavit će se razgovor, o čemu će biti obaviješteni pisanim putem, navodi se u natječaju objavljenom na službenim stranicama Grada Đakova.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike