Regija
OBILJEŽEN DAN BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Zlatna plaketa Oliću i Mandžukiću
Objavljeno 15. travnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - U nazočnosti predstavnika vlasti, Hrvatske vojske, lokalnih čelnika i brojnih gostiju jučer je obilježen dan Brodsko-posavske županije. Unatoč činjenici da je ta županija po mnogočemu na hrvatskom začelju, nešto bolji vjetrovi, kako su u svojim govorima naznačili predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić i župan Danijel Marušić, ipak pušu. “Veliku pozornost poklanjamo europskim projektima, u kojima vidimo budućnost daljnjeg regionalnog razvoja. Možemo se pohvaliti činjenicom da smo pri samom vrhu hrvatskih županija po odobrenim projektima, poput sustava vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda, izgradnje novogradiškog Tehnološkog parka te Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja. Samo u posljednih nešto više od godinu dana provedena su ili su u provedbi 34 projekta u vrijednosti približno 172 milijuna kuna, od čega su gotovo 115,5 milijuna kuna donacije Europske unije. Na IPA program pripremljeno je i prijavljeno 18 projekata u vrijednosti 36,3 milijuna kuna, a za Kohezijski fond i Strukturne fondove u pripremi je još 36 projekata, čija je vrijednost veća od tri milijarde kuna”, naglasio je župan. Dodao je kako županija pomaže male i srednje poduzetnike, a s pola milijuna kuna sufinancirano je i komunalno opremanje poslovnih zona u pet lokalnih jedinica.

Uz Dan županije najzaslužnijnim pojedincima i tvrtkama dodijeljena su prigodna priznanja. Za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, položaju i ugledu županije, Zlatna plaketa BPŽ-a dodijeljena je poznatim hrvatskim i svjetskim nogometašima s ovoga područja Mariju Mandžukiću i Ivici Oliću. Popularnom Mandži priznanje će biti uručeno naknadno, a Olićevo je priznaje primio otac Ivan. “Iznimno sam ponosan zbog Ivice, ovo je velika čast za njega i za mene”, kazao je Olić senior.

Županijsko priznanje Kovanica od zlata pripalo je vlasniku OTG-a Antunu Staklareviću, najuzoritijoj ženi BPŽ-a Kati Nikolić, braniteljima Iliji Gariću i Željku Buri, dugogodišnjem sportskom djelatniku Ivici Breziću Gipsu. Plaketa Brodsko-posavske županije dodijeljena je tvrtki Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca, novogradiškoj tvrtki ELDA d.o.o. te Udruzi za pomoć osobama s autizmom, OPG-u Ivana Jankovića iz Gundinaca, novogradiškoj Gradskoj glazbi i brodskom Centru za inkluzivnu podršku. Marija Radošević

Davor Šuker

predsjednik HNS-a

Sportaši nisu samo u velikim centrima

“Nogometaši ne postoje samo u velikim gradovima, oni postižu rezultate u mladim uzrastima i svojim klubovima, i zbog toga nam je bitna regionalna potpora u svim županijama, klubovima, županijskim nogometnim savezima. Ovo priznanje je dodatni motiv za sve one koji će igrati, a 52 posto sporta u Hrvatskoj je nogomet. Od početka su bitni svi faktori, od škole do obitelji”, prokomentirao je Davor Šuker, koji je nazočio svečanoj sjednici. Dodao je kako svakodnevno 150 tisuća ljudi - sportskih djelatnika, amaterskih trenera - vrijedno radi, jer “koliko uložiš u mladost, toliko ćeš dobiti”.

Puci Zlatni grb

Zlatni grb - Nagradu za životno djelo primio je 88-godišnji Josip Pintarić Puco, pjesnik, glazbenik i slikar iz Nove Gradiške.

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike