Regija
AKCIJA TIMA ZA PSIHOSOCIJALNU PODRŠKU CRVENOG KRIŽA

Posadili ukrasno bilje u Gunji
Objavljeno 23. ožujka, 2015.

GUNJA – Lijepo vrijeme pomaže izvođačima radova u obnovi poplavljene Gunje. Tako je u Gunji prvi dan proljeća obilježen na hvalevrijedan način. Tim za psihosocijalnu podršku na poplavljenom području HCK - Gradskog društva Crvenog križa Županja pod vodstvom voditeljice Marije Juzbašić, Tatjane Jovanovac i Marka Mitrovića u suradnji s lokalnom samoupravom realizirao je akciju osvježenja mjesta sadnjom cvijeća.

– Želja nam je bila da akcijom vrtlarenja na prvi dan proljeća razveselimo mještane poplavljene Gunje i aktiviramo ih da postanu dio ove korisne akcije. Obnavljali smo poplavom uništene zelene površine u mjestu. Bilje oštećeno poplavom maknuli smo i zasadili novo. Ovo je bila prilika i za ljude iz Gunje da ih potaknemo da pozitivno razmišljaju, za druženje te micanje od svoje svakodnevice i poticaj za rad u vlastitim vrtovima i cvjetnjacima da im vrate prijašnju ljepotu. U akciji je sudjelovao 20 aktivista, te Rasadnik ukrasnog bilja Siniša Jovanovac iz Gradišta i OPG Ivan Lucić iz Županje koji su sudjelovali u donacijama ukrasnog bilja i cvijeća, članovi tima za psihosocijalnu podršku, te djeca i mladi gunjanskog SKIG-a. Mještani su nas počastili kiflicama, burekom, sirnicama i slasticama. Puno se radilo i napravilo - kazala je Tatjana Jovanovac iz GDCK-a.

Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja, boravio je s aktivistima i rekao: Sudionicima čestitke što su nam darovali cvijećem ukrašeni kružni tok, park na Trgu žrtava Domovinskog rata i žardinijere pune cvijeća. Hvala i donatorima bilja.S.Bogutovac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike