Dome slatki dome
FENG SHUI SAVJETI

6 boja koje donose raspoloženje i bogatstvo: Žuta za bolji život, a crvena za sretnu vezu
Objavljeno 19. ožujka, 2015.
Ljubičastu ne unosite u dnevnu sobu jer stvara negativnu energiju

Boje predstavljaju važan element u našem životu i svaka od njih ima drukčiji utjecaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u svoj dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo.

Ovih šest boja, prema feng shuiju, trebate unijeti u svoj dom kako biste poboljšali energiju i donijeli blagostanje.

Žuta

Žuta boja unijet će toplinu i oživit prostor u kojem boravite. Prema feng shui vjerovanju središnji dio prostorije idealno je mjesto za nešto žuto. Unošenjem te boje u svoj dom stvorit ćete ugodnije uvjete za život. Međutim, pretjerano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu kompjutora. Također, ona potiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

Zelena

Pobornici feng shuija smatraju da zelena boja obećava promjene, uspjeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vježbate jogu, nosite zelenu opremu jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite ured ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Prema feng shuiju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspješni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći vam da imate bolju komunikaciju s ljudima oko sebe. Zahvaljujući ovoj boji, lakše ćete riješiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas potpuno smiriti i opustiti. Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji jer biste mogli izazvati kontraefekt.

Crvena

Crvena boja “poziva“ na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se s vatrom, elementom koji prema feng shuiju donosi brze promjene. Čak i mala količina ove boje djeluje poput magneta i vrlo je moćna. Crvena vrata stvaraju osjećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspjeh i dobitak. Prema nekim starim vjerovanjima ako žena na prvi sastanak odjene nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i sretnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili radite jogu. Povezana je s bogatstvom i vjeruje se da je njezino mjesto u najudaljenijem lijevom kutu u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete unijeti veliku količinu pozitivne energije koja je nužna za uspjeh. Pokušajte je ne unositi u dnevnu sobu (gdje se družite s prijateljima) jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

Narančasta

Narančasta boja idealan je izbor ako želite unijeti toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi pri liječenja bolesnika. Jarko narančasta (u manjoj količini) pojačat će pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nježne i pastelne nijanse ove boje od svake će prostorije napraviti pravu malu oazu mira koja će uvijek biti ispunjena smijehom i veseljem.(T.K.)

Žuta

BOJA UNIJET ĆE TOPLINU I OŽIVITI PROSTOR U KOJEM BORAVITE

Možda ste propustili...

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike