Osijek
POTRESNE PRIČE LJUDI KOJIMA JE POMOGLA HUMANITARNA UDRUGA EMANUEL

Baka Marija pokušala si je oduzeti život zbog ovrhe
Objavljeno 5. ožujka, 2015.
Njezina mirovina iznosi 946 kuna, a uz dug za televizijsku pretplatu od 1500 i preostale režije, ne može dalje živjeti

Popivši desetak tableta 67-godišnja umirovljenica Marija Palinkaš zauvijek se htjela riješiti financijskih briga. Zbog ovrhe je, naime, primila upola nižu mirovinu. U punom iznosu njezina mirovina iznosi 946 kuna, a uz dug za televizijsku pretplatu od 1500 kuna i preostale režije, znala je, kaže, da ne može dalje živjeti.

- Spasila me moja susjeda Vesna Kralj, koja me pronašla gotovo bez svijesti, a potom je o mojoj financijskoj situaciji izvijestila 'Humanitarce dobrog srca' koji su ogranak udruge 'Emanuel'. Oni su me uputili na otvaranje zaštićenog računa - ispričala je nesretna Marija na jučerašnjoj konferenciji za novinare udruge “Emanuel” čija predsjednica Božica Sukić namjerava od Vlade RH zatražiti oslobađanje od plaćanja RTV pristojbe za Mariju, ali i ostale građane koji su u socijalnoj potrebi.

Svoju je priču ispričao i Drago Hudi, koji je, zahvaljujući financijskoj pomoći Udruge, ali i Grada i Županije, od kojih je dobio jednokratnu pomoć, uspio platiti dug od 9600 kuna i na taj se način spasio od najavljene deložacije.

- Deložacija je bila zakazana za 27. veljače, a 13 dana ranije zamolio sam udrugu 'Emanuel' za pomoć. Srećom, svi su mi pomogli, pa i dalje imam krov nad glavom - ispričao je Hudi.

Akcijama udruge “Emanuel” tu nije kraj jer već za petak, subotu i nedjelju (6., 7. i 8 ožujka), s početkom u 9 sati, najavljuju humanitarni sajam pod nazivom “I oni su naša braća i sestre”, za što je Grad Osijek osigurao besplatno korištenje štandova za izlagače. Uz prodaju na štandovima ondje će biti predstavljene i dvije knjige - “Sretna Hrvatska” i “Vrijeme je za ljubav”. Sredstva prikupljena na sajmu bit će proslijeđena ljudima u potrebi prema odabiru Crvenog križa Osijek. M. Mihelić

Udruga “Emanuel” od petka do nedjelje organizira humanitarni sajam na Trgu Ante Starčevića

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike