Novosti
PREMIJER ZORAN MILANOVIĆ O GOSPODARSKOM PROGRAMU HDZ-A I IZBORIMA:

Datum izbora ne ovisi o meni
Objavljeno 3. ožujka, 2015.

Vezani članci

“VISOKI NEIMENOVANI IZVORI” TESTIRAJU POLITIČKU SLIKU ZEMLJE

Kriza vlasti: Prijevremeni izbori bit će 26. travnja?

PREDSJEDNIK HDZ-A O OKVIRIMA GOSPODARSKOG PROGRAMA U IZRADI

Karamarko: Moramo hitno smanjiti nered u društvu

Komentirajući predstavljanje gospodarskog programa HDZ-a, premijer Zoran Milanović jučer je novinare podsjetio kako je već ranije rekao da smatra kako je gospodarski program intimna nacionalna stvar.

- Savjetovati se s pametnim ljudima u Njemačkoj, Austriji i Americi - uvijek. Ali da pišu programe, to ne razumijem. Dakle, znam da tu ima pametnih ljudi, za neke od njih sam čuo, ali oni ne mogu raditi hrvatski gospodarski program. Ja to ne bih imao obraza priznati - rekao je Milanović.

Komentirajući najave devalvacije kune, predsjednik Vlade naglasio je kako je ona opasna zbog dva važna razloga. „Prvo, zbog toga što značajan broj građana ima kredite u stranim valutama, i oni bi time bili dovedeni na rub egzistencije. HNB već godinama jakim deviznim rezervama štiti tečaj kune prema euru, i tako će i nastaviti dok sam ja premijer. To se neće dirati. Ali ima jedan dublji problem, a to je pokušaj da se devalvacijom, dakle smanjenjem vrijednosti kune, stekne veća konkurentnost u izvozu. To je prijevara i zabluda”, rekao je i dodao da se konkurentnost ne postiže devalvacijom nacionalne valute, nego ulaganjima.

Upitan o datumu održavanja parlamentarnih izbora, Milanović je rekao da su redovni izbori, kada su u skladu s Ustavom, četiri godine nakon isteka mandata, dakle u veljači 2016.

- Kada će biti, u ovom trenutku to ne mogu reći, jer to ne ovisi samo o meni. Radimo, provodimo socijalne mjere, borimo se za standard građana, za ulaganja, gospodarski rast koji dolazi, on je tu, to je očito. I ono što je najvažnije, borimo se za radna mjesta - zaključio je. (D.Pav.)

Možda ste propustili...

PREMA POSLJEDNJEM POPISU U VUKOVARU ŽIVI 23.135 STANOVNIKA

Živić: Vukovar i dalje gubi stanovništvo iako se negativni trend usporio

NAKON POTVRDE NA STRANAČKIM TIJELIMA PRISTUPIT ĆE SE PRIKUPLJANJU POTPISA

HDZ: Postignuto je suglasje s DP-om oko formiranja nove većine i strukture Vlade