Novosti
NOVE CIJENE OD UTORKA

Benzin jeftiniji dva, a dizel četiri centa
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka litra osnovnog benzina stajati 1,54 eura, što je dva centa manje nego do sada, a dizela 1,41 euro, što je pad od četiri centa. Plavi dizel također pojeftinjuje za četiri centa, na 0,87 eura po litri, dok će kg UNP-a za spremnike iduća dva tjedna stajati 1,12 eura, a što je smanjenje od tri centa u odnosu na dosadašnju cijenu. UNP za boce pojeftinjuje tri centa i stajat će 1,68 eura po kilogramu.

Da nema mjera Vlade, litra osnovnog benzina stajala bi 1,66 eura, a osnovnog dizela 1,56 eura. Plavi dizel stajao bi 0,96 eura po litri, a UNP za spremnike 1,37 eura po kilogramu. UNP za boce bio bi 1,99 eura po kilogramu.

Na sjednici je Vlada donijela i uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju. "S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te nastavno na snižavanja visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju se radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja predlaže snižavanje visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, za razdoblje od 7. svibnja do 20. svibnja 2024., i to za 56,31 eura na tisuću litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na tisuću litara dizelskog goriva, odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina, 0,0231 eura po litri dizelskog goriva", zaključeno je. H
Možda ste propustili...

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA

35 zastupnika stavilo mandat u mirovanje ili dalo ostavku

PRIJE PREDSTAVLJANJA NOVE VLADE

Oporba ponovila da se radi o prevari birača

KONFERENCIJA O ZELENOJ TRANZICIJI

Europske gradove učiniti sigurnijima