Regija
PREMIJER NASTAVLJA IGNORIRATI LOKALNE ČELNIKE U VSŽ

Milanović se ne javlja ni županu, ni Miličeviću, a ni načelnicima koji nisu SDP-ovi
Objavljeno 3. ožujka, 2015.

ŽUPANJA – Proteklog je petka premijer Zoran Milanović boravio u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posjetio Cernu i Županju i ostao dosljedan svojoj već uobičajenoj praksi potpunog ignoriranja županijske i lokalne (HDZ-ove) vlasti. Obišao je gospodarske perjanice županjske Posavine, tvrtke Nexus i Same Deutz Fahr Žetelice, koje godinama uspješno posluju i zapošljavaju mlade ljude. A zasluge za to Milanović je javno pripisao sebi i svojoj vladi, čime je zaprepastio i razljutio Županjce. I saborski zastupnik i gradonačelnik Županje Davor Miličević (HDZ) ističe da se jedno priča pred novinarima, a stvarnost oko zapošljavanja u praksi sasvim je drukčija i daleko od toga što premijer govori. Potvrdio nam je da mu se iz premijerova protokola nitko nije javio. “To je njihovo pravo i njihova kultura”, prokomentirao je Miličević. Ni načelnika Cerne Gorana Begovića (HDZ), kaže, iz Vlade nitko nije kontaktirao zbog dolaska premijera, baš kao ni vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića. “Ignoriranje župana, gradonačelnika, načelnika i omalovažavanje voljom birača izabrane županijske i lokalne vlasti u najmanju je ruku nepristojno, što si jedan premijer ne smije dopustiti”, komentiraju građani.

Miličević priznaje da na temelju dosadašnjeg iskustva od premijera drugo nije niti očekivao. Već je nekoliko puta dolazio u Županju, ali je redovito zaobilazio gradsku vlast. Pa čak i lani u svibnju, kada su Županjci ulagali nadljudske napore u obranu od poplava koje su najozbiljnije zaprijetile općim potopom. Milanović je tada obišao ugrožene nasipe u Babinoj Gredi i Županji, ali o svome dolasku, osim babogredskog načelnika SDP-ovca Josipa Krnića, koji ga je i dočekao, nije izvijestio ni lokalne medije, ni gradske i županijske čelnike. Iako je baš u to vrijeme u gradskoj vijećnici u Županji zasjedao Stožer za obranu od poplava, nije smatrao potrebnim javiti se, doći i provjeriti može li se ljudima kako pomoći. Svi su bili neugodno iznenađeni takvim postupkom premijera.

Za razliku od HDZ-ovih lokalnih čelnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje kao premijer od početka svoga mandata ignorira i s kojima ne želi nikakav kontakt, premijer Milanović još nikada nije zaobišao svog stranačkog kolegu, načelnika Gunje Hrvoja Lucića. Još se nije dogodilo da je došao na poplavljeno područje županjske Posavine a da mu se nije javio. Za Jakšu Šestića, načelnika Općine Drenovci, u kojoj su potpuno potopljeni Rajevo Selo i Račinovci, a djelomice i Posavski Podgajci i Đurići, nikada nije niti pitao. Samo su se jednom slučajno sreli u školi u Drenovcima, gdje je premijer posjetio ured Ministarstva graditeljstva, odakle su se koordinirali svi poslovi na obnovi, i ured HGK. Samo su se hladno pozdravili i nisu progovorili ni riječ osim što mu je Šestić, pružajući ruku rekao: “Ja sam načelnik općine Drenovci”. Marija Lešić Omerović

Josipović s drukčijim manirima

I bivši predsjednik RH Ivo Josipović bio je čest gost u Vukovarsko-srijemskoj županiji i nikada se nije dogodilo da dođe a da se ne sastane sa županijskim i lokalnim čelnicima, pokazujući poštovanje i respekt prema tim ljudima, ali i sredini u koju je došao.

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike