Regija
IGRAONICA “GANJA” U GUNJI VRATILA OSMIJEH NA LICA

Mjesto puno smijeha, radosti, pjesme, kreative
Objavljeno 26. veljače, 2015.
Nema djeteta u Gunji koje nije čulo za "Ganju"

Volonterka Maša Budimski duša i tijelo igraonice “Ganja” ispričala nam je svoje viđenje igraonice u Gunji koja je vratila osmijeh nakon katastrofalnih poplava u Cvelferiji i županjskoj Posavini.

Nešto najstrašnije što je zadesilo Gunju ta je kobna poplava. No nije sve tako crno. Iz poplave je proizišlo i lijepih stvari. Jedna od njih je igraonica "Ganja". Sada trenutno nema djeteta u Gunji koje nije čulo za "Ganju". Volonteri Društva Naša djeca grada Vinkovaca odmah su nakon poplave reagirali i stigli u Cernu i uz podršku UNICEF-a s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije pokrenuli "Ganju".

“Ubrzo sam im se i sama pridružila. U trenutku kada su me kontaktirali, imala sam još jednu ponudu za posao. Upoznavši DND-ovce, istog trenutka sam znala da je to ekipa s kojom želim surađivati. Nisam se pokajala. Oni sada više nisu moji radni kolege. Oni su moji prijatelji, moja snaga, moja sreća. Postali smo velika obitelj. Ganja-obitelj! To su ljudi puni ljubavi, riječi utjehe i volje za životom! Što je najvažnije, to jako lijepo prenose na djecu i ljude koji ih okružuju. Divno ih je svakodnevno promatrati s koliko ljubavi rade s našom djecom. Radili su i na kiši, i po snijegu, u blatu, na suncu, promijenili velik broj lokacija, ali svaki put kada bi se selili, sa smiješkom bi nosili svoje stvari i vodili svu dječicu za sobom kao što patka vodi svoje pačiće”, istaknula je Maša. “Nije ih omelo ni to što nemaju prostor, ni to što nemaju adekvatnu opremu. Već deveti mjesec su tu, usrećuju male Gunjance. Zahvaljujući 'Ganji' neka su naša djeca prvi put posjetila Zagreb, Osijek, zoovrt, more, Vinkovce, kino, kazalište... Zahvaljujući njima neka su djeca prestala plakati pri odvajanju od roditelja, neka su naučila izgovarati glas Š, držati olovku, koristiti se četkicom, neka su naučila staviti ruku na usta kada kašlju, neka su naučila brojiti, neka razlikovati krug od valjka... I još puno toga što vi, odrasli, mislite da svi znaju! Što nas najviše raduje, naša su djeca postala mali filantropi! Raduju se svakoj radionici za koju kažemo da ćemo je iskoristiti u dobrotvorne svrhe. Postaju ponosni sami na sebe, a mi još ponosniji na njih! Treba li nam nešto više? Osim što smo ponosni na našu dječicu, ponosni smo i na našu akciju 'Pun kofer prijateljstva'. Akcija koja je organizirana u suradnji sa Savezom društava RH za svako dijete koje je na bilo koji način povezano s igraonicom. Cilj je te akcije da svako dijete dobije kofer sa svojim osobnim stvarima kako bi se olakšao život tzv. ptica selica”, rekla je na kraju Maša Budimski.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike