Regija

Predstavljen EU projekt Općine Stari Jankovci
Objavljeno 23. veljače, 2015.

STARI JANKOVCI - U Općini Stari Jankovci predstavljen je “EU projekt naša budućnost”, čiji je nositelj udruga “Hrvatska žena” Stari Jankovci, a partneri su udruga “Digitalna budućnost društva” i Općina Stari Jankovci. Projekt je vrijedan 198.704 kune, odobren je u okviru poziva na dostavu projektnog prijedloga Mikroprojekti potpore inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj kroz operativni program “Razvoj ljudskih potencijala” 2007. - 2013. godina, a sufinanciraju ga EU i Ured Vlade RH.

“EU projekt naša budućnost” predstavljen je na javnoj tribini o temi “Organizacija civilnog društva u povlačenju sredstava iz Europske unije i promicanje volonterizma u Općini Stari Jankovci”, kao prvi europski projekt koji je realiziran na području Općine.

Prema riječima Karmele Kapular, voditeljice projekta, cilj je bio ojačati kapacitete za pisanje i provođenje EU projekta, poboljšati informatičku pismenost u organizaciji civilnog društva te promicati volonterizam tijekom 12 mjeseci, koliko će projekt trajati.

- Izradit ćemo sto udžbenika koje ćemo podijeliti svim sudionicima. Riječ je o međusektorskom vodiču, u kojem će biti sve adrese i kontakti volonterskih udruga i centara - istaknula je Kapular. (M.K.)

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike