Dome slatki dome
BRZO I JEDNOSTAVNO OSVJEŽENJE

Zavjese za tuš ili kadu, efektna dekoracija za kupaonicu
Objavljeno 5. veljače, 2015.

Ako ste u potrazi za idejom kako na brz i jednostavan način osvježiti svoju kupaonicu, nemojte zaboraviti na zavjese za tuš ili kadu. Tuš-zavjese imaju još jednu ulogu za koju vjerojatno niste čuli, one vizuelno povećavaju prostor u kupaonici.

Nekada su se zavjese za tuš/kadu mogle naći samo u nekoliko boja i dezena, danas to nije slučaj i tuš-zavjese su postale atraktivne i dekorativne. Tuš-zavjese u nekoj jarkoj boji lijepo će pristajati u kupaonici uređenoj neutralnom paletom boja. Zavjese za kadu s volanima lijepo će izgledati u nježnoj kupaonici u francuskom stilu. Dekoracije i zavjese kupite u istoj boji kako bi činile jednu cjelinu.

Ako vam je pak kupaonica uređena nekom jakom bojom, kupite zavjese u neutralnoj boji, ili u dezenu na kojem prevladavaju neutralne boje.

Ako se neki pitaju kako tuš-zavjese čine kupaonicu većom, princip je jednostavan. Zavjese koje su sklonjene u stranu, ili pak svezane vrpcom, daju pogled na tuš-kabinu ili pak u pozadinu kade, što vizualno produžava, odnosno proširuje kupaonicu. Zavjesu ne treba skroz skloniti, nego na pola ili dvije trećine. Zavjese za tuš zbog toga su odlična zamjena staklenim vratima na tuš-kabini, ili pak na zidu od čvrstog materijala.

Nemojte se zavaravati da kupaonice sa zavjesama za tuš izgledaju jeftino. Ako želite postići elegantan i sofisticiran izgled kupaonice, zavjese za tuš/kadu postavite nešto više, neka se vuku po podu. Također, dodajte im slojevitost sa strane ili ako su do stropa, suknjicu. Ako su zavjese napravljene od osjetljive tkanine iza njih obvezno postavite još jednu zavjesu, najbolje od najlona, koja se neće vidjeti i koja će zaštiti vaše dekorativne zavjese.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike