TvObzor
PATRICK J. ADAMS

Najveći je dar kad te publika prihvati
Objavljeno 30. siječnja, 2015.
FACE - RTL 2, subotom u 22.50 i 23.40 sati

Talentirani kanadski glumac Patrick J. Adams pojavio se u brojnim hvaljenim produkcijama na kazališnim daskama, filmu i televiziji. Nakon što su mu se roditelji razveli, u dobi od devetnaest godina preselio se u Los Angeles, gdje je diplomirao kazališnu umjetnost. Profesore i kolege oduševljavao je izvedbama u kazališnim komadima. Godine 2003. proslavila ga je uloga u komediji “Dani slave”, nakon čega se pojavljivao u epizodnim ulogama televizijskih serija “Zaboravljeni slučaj”, “Zakon brojeva”, “Bez traga”, “Navy CIS”, “Laži mi”...

Glavna uloga u seriji

Tijekom 2008. i 2009. snimio je čak tri filma – “Rage” (na koji je posebno ponosan), “The Waterhole” i “Prognostičarka”. Iste godine, na snimanju predstave “Equivocation”, upoznao je Troian Bellisario, zvijezdu serije “Slatke male lažljivice”. Vrlo brzo započeli su romansu, zatim je prekinuli, ali su se pomirili 2010. kad je Adams gostovao u njezinoj seriji. Zaručili su se u veljači prošle godine. Patrick je 2011. dobio glavnu ulogu u seriji “Face”, za čije se potrebe okušao i kao producent. U međuvremenu je ostvario sporednu ulogu u HBO-ovoj kratkovječnoj seriji “Sreća” i glavnu ulogu u NBC-jevoj mini seriji “Rosemaryno dijete”. Na RTL TV-u odnedavna gledamo drugu sezonu hit-serije “Face”, a evo što je o tom projektu i svom liku otkrio sam Patrick J. Adams, u intervjuu za DigitalSpy.

Jeste li iznenađeni zbog činjenice da je “Face” tako dobro primljen kod publike?

- Naravno, osjećaj je neopisiv. Kad god pokrenete projekt kao što je ovaj, morate biti spremni na rizik. Postoji mnogo snimljenih pilota koji uopće ne dopru do publike. Stoga nam je sama činjenica da smo stigli tako daleko poput kakvog nadnaravnog sna koji se ostvario. Svi koji radimo na seriji jako smo uzbuđeni i počašćeni izvrsnom reakcijom gledatelja. To je pravi dar.

Međusobna komunikacija

Na televizijama se emitira velik broj pravnih drama. Što mislite, po čemu se “Face” izdvaja?

- Svakako po tome što pravni svijet nije jedini i najvažniji dio naše serije. Mislim da su se mnoge TV serije, posebice one snimljene u posljednjih desetak godina, previše oslonile na proceduralni format. Lijepo je biti dio serije koja se odmiče od toga i shvaća da je ono zbog čega nam se vjerni gledatelji vraćaju iz tjedna u tjedan sjajna karakterizacija likova i izgrađen odnos između njih, a ne pravni slučajevi. Međutim, smatram da naši scenaristi vrlo dobro odabiru predmete koji su zanimljivi i odvode nas u novom smjeru, ali nikad ne odvraćaju od onog što se doista zbiva, a to je međusobna komunikacija.

Što vas je prvo privuklo vašem liku?

- Odmah mi se svidjelo to što je cool momak, ali ipak i pametnjaković. Mike Ross je ujedno sposoban za neke stvari koje većina ljudi ne razumije i propalitet koji nije učinio ništa sa svojim životom. Meni je to fascinantno, jer bilo bi dosadno igrati jednog ili drugog, ali kad ih imam obojicu istovremeno, to pridonosi mnogim zanimljivim kontrastima. Drago mi je da su zadržali taj element i ove sezone. Koliko je vama zanimljivo gledati taj lik, toliko ga je meni, vjerujte, zanimljivo tumačiti.

Odnos s mentorom

Što očekuje Mikea u drugoj sezoni?

- U prvoj sezoni zamalo je razotkriven, a rizik je još veći u drugoj sezoni. Mike mora djelovati vrlo impulzivno i dobiti slučaj kako bi ostao u firmi. Bit će zanimljivo pratiti razvoj njegova odnosa s mentorom Harveyjem (Gabriel Macht), ali Mike postaje i sve bliži s Rachel (Meghan Markle). Neću vam puno toga otkrivati, samo to da neće još dugo ostati prijatelji. Osim toga, dobili smo nekoliko fantastičnih novih likova koji će uzdrmati stvari u tvrtki.

Što biste voljeli da budućnost donese Mikeu?

- Najveća mi je želja da se produbi sve ono što smo već započeli.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

IME I PREZIME: Patrick Johannes Adams

DATUM ROĐENJA: 27. kolovoza 1981.

MJESTO ROĐENJA: Toronto, Ontario (Kanada)

LJUBAV: Troian Bellisario, zaručnica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike