Osijek
LJEPŠI IZGLED NOVCEM EUROPSKE UNIJE

Zgrada Županijskog suda bit će u cijelosti renovirana ovoga ljeta
Objavljeno 21. siječnja, 2015.

Nakon što smo jučer podsjetili na mnoge vidljive tragove rata na pročeljima brojnih zgrada u samom središtu grada, vrijedi istaknuti i jednu dobru vijest. Zgrada Županijskog suda, još uvijek prošarana rupama od gelera, ovoga ljeta bit će potpuno obnovljena i takva će sigurno pozitivno utjecati na vizuru Europske avenije.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Anto Rašić kazao nam je kako su Županijskom sudu iz IPA pretpristupnog fonda Europske unije već prije odobrena sredstva u iznosu od četiri milijuna eura (bez PDV-a) za projekt kompletne obnove zgrade.

- U četvrtak je otvaranje ponuda tvrtki koje su se prijavile na natječaj za izvođača radova. Očekujemo kako bismo u svibnju imali potpisan ugovor s najpovoljnijim izvođačem te da bi ovoga ljeta bili izvođeni radovi na kompletnom uređenju vanjskog i unutarnjeg dijela zgrade - kazao nam je Rašić.

Valja podsjetiti kako su na sudu već prije obavljani radovi na adaptaciji, vrijedni oko šest milijuna kuna. Tom prilikom obnovljeno je krovište zgrade suda, uređeno je i 35 kabineta te sudnica na trećem katu, namijenjena “velikim”, odnosno suđenjima za veći broj osoba, s obzirom na to da može primiti i do stotinu osoba. Upravo je takva sudnica prije nedostajala sudu, posebice u postupcima koji su izazivali veliko zanimanje javnosti. I. Mikulić

Vanjsko i unutarnje uređenje zgrade suda stajat će s PDV-om ukupno pet milijuna eura

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike