Regija
NOVI OBLIK SKRBI ZA STRADALNIKE

U Belišću osnovan Odbor za branitelje
Objavljeno 20. siječnja, 2015.

BELIŠĆE – Na inicijativu belišćanske HVIDR-e i njezina predsjednika Pave Milekića, Grad Belišće od ove godine pokreće i nove oblike skrbi za hrvatske branitelje na svom području. Od ove godine pri Gradskom vijeću Belišća raditi počinje još jedno stalno radno tijelo: Odbor za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Odluku o prihvaćanju ove inicijative belišćanske HVIDR-e gradski su vijećnici prihvatili na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici te su u skladu s tim obavljene i izmjene i dopune Statuta Grada Belišća kao i Poslovnika Gradskog vijeća.

Kako je naglašeno, Odbor za branitelje imat će primarni zadatak da se u suradnji s tijelima Gradske uprave i Gradskog vijeća brine o provođenju, ostvarivanju te poticanju svih mjera zaštite statusa i prava branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Odbor će raditi i na jačanju i širenju suradnje s braniteljskim udrugama koje djeluju na području grada te zajednički predlagati mjere o boljoj skrbi za hrvatske branitelje, stradalnike i članove njihove obitelji.

Krajem prošle godine na sjednici Gradskog vijeća Belišća Pavo Milekić pokrenuo je i inicijativu za postavljanjem centralnog križa na belišćanskom groblju za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata pred kojim bi se odavala počast tim žrtvama. On smatra da u Belišću postoji potreba za postavljanjem takvog križa te je naglasio da Grad Belišće ne bi imao troškove vezane uz njegovo postavljanje jer bi troškove izrade i postavljanja križa snosila HVIDR-a Belišće.

Njegovu ideju podupro je i gradonačelnik Dinko Burić, najavivši da će se i Grad uključiti u ovaj projekt i pomoći u troškovima, no prije svega je inzistirao da se provjeri je li za isto potreban projekt, kako bi se cijeli posao odradio na zakonit način i na zadovoljstvo inicijatora, ali i svih građana Belišća koji podupiru inicijativu HVIDR-e.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike