Osijek
LIKOVNA UDRUGA ČEPIN

Čepinski slikari stvaraju oazu mira i dobrih vibracija
Objavljeno 12. siječnja, 2015.

Članovi Likovne udruge Čepin odlučili su, nakon jubilarne desete likovne kolonije, ostvariti nove zamisli i ideje, a koje će im biti omogućene u novim prostorijama koje su dobili na korištenje od Općine Čepin. Čelnici te čepinske umjetničke udruge - Branko Jalovičar, Daniel Jakovljević i Siniša Špiranović - kažu kako im je ideja prostorije Lovačkog doma u Čepinu pretvoriti u prostor u kojem će se odvijati kulturne manifestacije, kao i one vezane uz umjetničke dosege čepinskih slikara.

- Likovne udruge imaju kolonije, a kod nas je kolonija tek dan kada želimo predstaviti koliko naši članovi napreduju u slikarstvu. Tako da možemo kazati da likovna kolonija u pravom smislu te riječi živi i djeluje kroz cijelu godinu – priča Daniel Jakovljević.

Jalovičar i Špiranović navode kako intenzivno rade i na stvaranju pomlatka čepinskih likovnjaka, a očekuje da će se, čim riješe potpuno uređenje prostora, odnosno rekonstrukciju Lovačkog doma, pri čemu bi se dozidalo i potkrovlje, kako je planirano za ovu godinu uz potporu Općine Čepin, povećati aktivnosti koje žele provoditi.

- Želimo stalno slikati i postavljati izložbe kako bi naši sumještani mogli pratiti naš rad. Dijelom to već mogu na izložbama koje sada postavljamo u općionskoj vijećnici, no želimo imati prostor u kojem bismo izlagali slike, a ujedno imali i odgovarajući depo za smještaj umjetnina koje su nastale tijekom posljednjih godina. Cilj nam je približiti se ljubiteljima slikarstva, a bilo bi moguće kupiti poneku od slika kako bi se pomoglo likovno stvaralaštvo u Čepinu. Motiva i volje nam ne nedostaje – kaže Jalovičar.

Jakovljević dodaje kako je cilj da novi prostor svakodnevno živi i da se u njemu ne okupljaju samo slikari nego i mještani za koje planiraju napraviti i slikarsku školu za odrasle i djecu. “Tako su mnogi naši slikari počeli, pridruživši se onima starijima s malo više iskustva. Čak i oni koji ne žele slikati, nego tek žele imati sliku mogli bi sudjelovati u njenom stvaranju zajedno s našim slikarima. Dakako, želimo i cijeli ciklus zaokružiti, što znači da će naručitelj sliku moći kod nas i uokviriti i zapakirati…” kaže Jakovljević i poručuje da je LUČ oaza mira i dobrih vibracija koje su danas svima prijeko potrebne. D. Pejić

Poziv zainteresiranima

Zainteresirani za upis i rad u LUČ-u mogu se javiti na telefone 098/98 26 507 (Špiranović) i 095/58 55 102 (Jakovljević). Špiranović, Jalovičar i Jakovljević u ime svih svojih umjetnika pozivaju Čepince na jedno posve drugačije, opušteno i pomalo boemsko druženje.

Možda ste propustili...

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike