Osijek
SLIKAR DANIEL JAKOVLJEVIĆ

Izložba postavljena u Osijeku istodobno je vidljiva i u online art galeriji u Los Angelesu!
Objavljeno 6. siječnja, 2015.

Slikar Daniel Jakovljević postavio je izložbu u Galeriji “Open” u Osijeku u bivšem Mercatoru u suradnji sa “Saatchi Artom” koja je time postala vidljiva u cijelom svijetu preko internetskih stranca www. saatchiart.com/danieljakovljevic.

Naime, “Saatchi Art” je vodeća svjetska online art galerija sa sjedištem u Los Angelesu koja povezuje ljubitelje umjetnosti s umjetnicima.

- Moja djela, kako nastaju, tako su odmah vidljiva u Los Angelesu, odnosno bilo gdje dalje u svijetu. “Saatchi Art” redefinira iskustvo kupnje i prodaje umjetnosti, a na ovaj način radi i prodaje umjetnine mali broj naših umjetnika - kaže nam slikar rođen u Njemačkoj, a koji djeluje i živi u Čepinu i aktivno sudjeluje u umjetničkom stvaralaštvu od 2002. godine kao slobodni umjetnik i član osječkog LIKAR-a i Likovne udruge Čepin.

Tome se, kaže Daniel, okrenuo kako bi ostvario bolji kontakt s kolekcionarima. Dakako, i zbog ekonomskog razloga jer u našem okruženju mali broj ljudi ima novac za kupnju umjetnina. Preko online galerije postiže cijene koje su za naše prilike neusporedive - slike dosežu cijene od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara. Dakako, preko online galerije kustosi obavljaju i stručno žiriranje radova umjetnika tako da je sve skupa, izlaganje i prodaja, podignuto na visoku razinu.

- Uglavnom mi se na online galeriji nalaze najnoviji radovi. Ova netom postavljena izložba u Galeriji “Open” otvorena je mjesec dana, izložio sam aktove, figure i portrete, ali zasigurno će posjetitelji naći i druge zanimljive motive. Iskustvo i vještinu slikanja portreta izbrusio sam slikajući ulične portrete pet godina na moru. Da se malo našalim, lijepo je to iskustvo - gdje bih drugdje našao četiristotinjak različitih lica da mi poziraju i još pritom mi svi oni plate za sliku - kaže Jakovljević.

Darko PEJIĆ
VODI I BLOG O SVOM ATELIJERU

Daniel Jakovljević vodi i blog o svom atelijeru i svom načinu razmišljanja pa oni koje zanima slikarstvo mogu vidjeti i sam nastanak slike s opisima i osjećajima - od ideje do boje na platnu. I to je vidljivo preko interneta u cijelom svijetu i kanala YouTube. Zainteresirani mogu pogledati i stranicu www.daniel-jakovljević.weebly.com s dostupnim slikama.

Možda ste propustili...

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike