Regija
VUKOVARSKI BOŽIĆNI SAJAM U RADNIČKOM DOMU

Skuplja se i hrana za socijalnu samoposlugu
Objavljeno 22. prosinca, 2014.

VUKOVAR – I u Vukovaru je, u subotnje prijepodne, počeo Božićni sajam, koji se, šestu godinu zaredom, uoči blagdana održava u prostoru Radničkog doma u središtu grada. Sajam je, uobičajeno, bio dobro posjećen jer brojne je Vukovarce lijepo vrijeme prosinačkog dana izmamilo u razgledanje štandova i šetnju gradskim ulicama.

Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje 60-ak izlagača sa svojim proizvodima – rukotvorinama, božićnim ukrasima, pčelarskim proizvodima, vinima i rakijama, slavonskim delicijama poput šunke, slanine i čvaraka… Izlagači su stigli iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, ali i susjednih županija, no Božićni sajam ove godine ima i humanitarnu notu, jer je vukovarska Udruga Duga, inače osnivač tzv. socijalne samoposluge u gradu, također postavila štand, na kojem prikuplja hranu i druge potrepštine za socijalno ugrožene vukovarske obitelji.

Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, izrazivši zadovoljstvo iznimno velikim brojem posjetitelja.

– Naši su proizvodi puno kvalitetniji od uvoznih i uvjeren sam da ovakvi proizvodi trebaju biti temelj razvoja našeg gospodarstva – kazao je Pavliček i za sljedeću godinu najavo još sadržajniji Božićni sajam.

Sajam u Radničkom domu traje do 24. prosinca, a otvoren je svaki dan između 10 i 19 sati. Organizator je Turistička zajednica Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike