Osijek
IZBORI ZA GČ I MO

Osječani će imati 21 opciju za odabir članova vijeća
Objavljeno 13. prosinca, 2014.

Sutra (nedjelja, 14. prosinca) građani Osijeka i okolice na tzv. mjesnim izborima birat će ukupno 133 člana ukupno 15 vijeća gradskih četvrti (sedam po 11 članova) i mjesnih odbora (osam po 7 članova), a ukupno 1058 kandidata prijavila je čak 21 politička i građanska opcija.

- Za navedenih 15 izbornih jedinica Gradsko izborno povjerenstvo odredilo je 42 biračka mjesta od ukupno 110, koliko ih ima u Osijeku. To je za dva biračka mjesta više nego na izborima 2006. godine, odnosno u međuvremenu su otvorena biračka mjesta na Filipovici i u Tvrđavici, na temelju nastale potrebe da se građanima na tim mjestima osigura posebno biračko mjesto. Uvažavajući činjenicu da je na izborima za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti održanih 2010. godine izlaznost birača bila samo 14,21 %, nije potrebno odrediti veći broj biračkih mjesta. Točan raspored biračkih mjesta građani mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Osijeka, www.osijek.hr - objašnjava Jadranka Nikolov, tajnica Grada i predsjednica GIP-a, kojemu se trebaju podnijeti eventualni prigovori.

Što se tiče članova biračkih odbora, njih je ponovno ukupno 252, odnosno šest za svako od 42 biračka mjesta. Od toga predsjednika i njegova člana imenovalo je Gradsko izborno povjerenstvo na prijedlog MO ili GČ, jednoga člana i njegova zamjenika stranka ili pojedinac koji su na posljednjim izborima imali većinu, a trećeg člana i njegova zamjenika dotadašnja oporba u tom vijeću. Biračka mjesta bit će otvorena u klasičnom vremenskom rasponu, od 7 do 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati izbora znat će se u kasnim večernjim satima. T. Levak

Točan raspored biračkih mjesta građani mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Osijeka, www.osijek.hr

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike