Osijek
UČENICI KOD HAMA

Traže antistresne podloge na igrališta, ali i odgovore o Kožari
Objavljeno 21. studenog, 2014.

Zašto sva dječja igrališta nisu pokrivena antistresnim podlogama, kad će se otvoriti Kožara, ali i razmišlja li dogradonačelnik Vladimir Ham o gradonačelničkoj funkciji, samo su neka od pitanja koje su upravo Hamu postavili učenici trećeg razreda OŠ Jagode Truhelke. Oni su, u sklopu školskog programa, učili o radu gradske uprave te doznali da ondje radi nešto više od 200-tinjak osoba, da je u gradu 20 osnovnih škola te da Grad brine o njihovom funkcioniranju. Međutim, malene je interesiralo mnogo više pa su tako “bombardirali” dogradonačelnika o važnim komunalnim pitanjima u gradu, a interesirali su se i o ovogodišnjim besplatnim udžbenicima.

- Moram prvo reći da su antistresne podloge vrlo skupe i morali bismo najprije vidjeti na kojim igralištima ima najviše djece. Što se tiče zgrade Kožare, imamo raznih ideja, no ona ne pripada nama, nego banci i trebalo bi nam mnogo novca da je kupimo pa bolje ulažemo, primjerice, u udžbenike koji su stajali ove godine oko sedam milijuna kuna - odgovorio je Ham, a na pitanje što bi promijenio u gradu, priznao je kako bi bio sretan da je više posla, a time i novca za Osječane, ali i više predstava u kazalištu, više koncerata.

- Na pitanje je li mi teško raditi, moram odgovoriti da nije, jer imam dvije kolegice koje mi pomažu. Upravo zato na sljedeće pitanje mogu odgovoriti negativno, a to je da mi nije teško upravljati gradom. Drugim riječima, lakše mi je nego gradonačelniku s kim se, priznajem, ne bih mijenjao za radno mjesto, jer je njegov posao teži od mog - priznao je Ham. Zadovoljni i s više znanja učenici su potom pozvali dogradonačelnika na uzvratni posjet u njihovu školu. M. Mihelić

Bili bi gradonačelnici jer je to lak posao!

I dok je dogradonačelnik Ham rekao da u trećem razredu osnovne škole nije maštao o funkciji koju sada obnaša, između ostaloga i zbog činjenice da nije imao priliku tada vidjeti kako funkcionira gradska uprava, neki su učenici izrazili želju da vode grad. Tako je Marta Stanković rekla da bi bila gradonačelnica jer to nije težak posao i svakako bi uredila igrališta i parkove, dok je Ivan Judik ocijenio da bi mu bilo vrlo zabavno upravljati gradom jer je to - lako!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike