Regija
ZBOG POTREBA ZA NASTAVU HRVATSKOG

Osmaši posjetili radio
Objavljeno 22. studenog, 2014.

SLATINA – Predstavnici učenika osmih razreda slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca posjetili su Radio Slatinu kako bi se upoznali s radom lokalne radiopostaje i kako bi svojim razrednim kolegama sve prikupljene informacije prezentirali na nastavi hrvatskoga jezika.

Učenici su od direktora radiopostaje Roberta Turkalja saznali što je to koncesija i kako se ona dobiva, a upoznali su se i s pojmovima kao što su vlasnička struktura, financiranje, programska shema i osnova, realizacija programa i drugima vezanim uz djelovanje radiopostaje. Glazbeni urednik i tonski tehničar Elvis Eco Marković upoznao ih je s osnovama tehničkog dijela posla. Pokazao je kako se montiraju tonski prilozi, kako se odabire glazba i kako se, ovisno o uredničkoj shemi, uvrštava u program. Učenici su također doznali kako osmisliti i realizirati, ponekad u vrlo kratkom vremenskom roku, zadanu propagandnu poruku. To su samo neki od tehničkih, ali i kreativno zahtjevnih zadataka postavljenih u široki opseg rada popularno zvanih ''tehničara''.

Nekoliko učenika našlo se i u studiju Radio Slatine za vrijeme ''Jutarnje brbljaonice'', voditelja Denisa Ostrošića, pa su mogli uživo osjetiti poseban ugođaj novim tehnologijama ugroženog, ali još uvijek popularnog radijskog etera.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike