Osijek
PROŠIRENJE I OBNOVA CESTE OSIJEK - KLISA

Hajdaš Dončić pohvalio
izvođače radova jer su cestu
završili dva mjeseca prije roka
Objavljeno 17. studenog, 2014.
Predstavnici izvođača naglasili su kako su cjelokupan zahvat obavili samo devet mjeseci od uvođenja u posao

Vezani članci

GOLEME ŠTETE ZBOG “ZAŠTITE PIJESKA”

Koncesija za eksploataciju pijeska rješava problem Luke Tranzit, ali na proljeće

Nakon što je protekloga tjedna u promet puštena cijela, 8,27 kilometara duga dionica vrlo frekventne i važne prometnice Osijek - Klisa, u čiju je obnovu i proširenje uloženo 21,6 milijuna kuna s PDV-om, jučer su je posjetili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, kao i predstavnici investitora i izvođača te lokalnih vlasti.

Kako je istaknuto, dva mjeseca prije zadanog roka završen je projekt izvanrednog održavanja državne ceste D-2, odnosno Osijek - Klisa. Investitor su bile Hrvatske ceste, izvoditelj radova Gradnja Osijek, projektant osječki Rencon, dok je nadzor nad radovima proveo IGH. “Ono što me veseli je da je cesta završena dva mjeseca prije roka, s novim asfaltnim slojem, proširenjem i autobusnim stajalištima, što je za loše stanje građevinske operative i tvrtki u Hrvatskoj hvalevrijedan pothvat. Zato upućujem veliku pohvalu građevinskoj tvrtki koja je ovdje dobila posao. Ovo je i vizualno jako dobro odrađen zahvat", pohvalio je ministar. Predstavnici izvođača naglasili su kako su cjelokupan zahvat obavili samo devet mjeseci od uvođenja u posao. Prva faza izvedena je od sredine travnja do 22. kolovoza, kada je u promet puštena prva dionica duga 5,5 kilometara, i to s privremenom regulacijom prometa, a sada i ostatak.

“Ponovno pohvaljujem izvrsnu suradnju državnih i lokalnih vlasti. Tri su velika projekta na ovom području na kojima odlično surađujemo. To su ova cesta, zatim južni krak južne obilaznice, čiji će jedan dio biti u funkciji oko Nove godine, te razvoj Zračne luke Osijek”, naglasio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

I osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić pohvalio je izvođače radova i njihovu kvalitetu te podsjetio na još neke zajedničke projekte s državom. “Uz navedeno, u suradnji državnih i lokalnih struktura rješava se cesta Valpovo - Donji Miholjac, kao i cesta prema Našicama”, rekao je župan.T.Levak

“Zračni” sporazum Hrvatske i Srbije u prilog osječkom aerodromu

Ministar Hajdaš Dončić sudjelovao je i na sjednici Skupštine Zračne luke Osijek. "Ova zračna luka je nakon kasnih 80-ih, prema našim podacima, tek ove godine dosegnula prijeratni promet. Povijesno, ona je bila sekundarna luka beogradskog aerodroma. Nadam se da će u iduća dva-tri tjedna vlade obiju država potpisati sporazum o zračnom prometu koji će omogućavati lakši dolet zrakoplova u Osijek, odnosno da mogu koristiti dio zračnog prometa koji kontrolira Srbija. To će pridonijeti i boljoj konkurentnosti ove zračne luke”, najavio je ministar.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike